- A + A
Haber Galerisi
Kars'ta Ticaret Bakanlığı İhracat Eğitim Programı Gerçekleştirildi
T.C. Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğünde, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği organizasyonu ve Kars Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde Kars ilinde ihracatın tabana yayılmasına ve bölge ülkeleri ile yapılan ticaretin ve ihracatın artmasına katkı sağlamak amacıyla 17 Ekim 2023 Salı günü "Ticaret Bakanlığı İhracat Süreçleri ve Yeni Nesil Devlet Destekleri Eğitim Programı" düzenlendi. Bu etkinliğe Ajans uzmanları da katıldı.
19.10.2023 09:10:22

Program kapsamında, ihracatta sağlanan yeni nesil devlet yardımları, sınır ticareti uygulamaları, e-ihracat uygulamaları/e-ihracat destekleri, Ticaret Bakanlığı Destek Yönetim Sistemi, ticari bilgiye erişim, ve hedef pazar tespiti gibi konularda yetkililer tarafından eğitim sunumları gerçekleştirildi. Ayrıca, Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. (TÜRK EXİMBANK) ve İhracatı Geliştirme A.Ş. (İGE A.Ş.) uzmanları da kurum destekleri hakkında sunumlar gerçekleştirdi.

Bu etkinlik, Kars ilindeki ihracatın geliştirilmesi ve bölge ülkeleri ile ticaretin artırılması hedeflenen önemli bir adım olarak gerçekleştirildi. Ticaret Bakanlığı tarafından sunulan yeni nesil destekler ve eğitimler, ihracatçılara daha fazla rekabet avantajı sağlamayı amaçlamaktadır.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız