- A + A
Haber Galerisi
Sarıkamış’ta Kar Festivali düzenlendi
Kars Valiliği öncülüğünde Sarıkamış Kayak Merkezinde düzenlenen “Kristal Kar Festivali” organizasyonunda Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) da yer aldı.
16.03.2022 13:43:06

Kristal karıyla bilinen ve Türkiye’nin en güzel kayak merkezlerinden biri olan Sarıkamış Kayak Merkezi, renkli bir festivale ev sahipliği yaptı. Kars Valiliği öncülüğünde düzenlenen “Sarıkamış Kristal Kar Festivali” organizasyonuna, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) yanı sıra Kars Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sarıkamış Dağ A.Ş. ve Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER) gibi paydaşlar de katkı sundu. Festivale Kars Valisi Türker Öksüz, SERKA Genel Sekreteri Nurullah Karaca, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Oteller bölgesinde yapılan festival renkli görüntülere sahne oldu. Yöresel halk oyunları gösterisiyle başlayan festival, karda kaşar yuvarlama ve kızak yarışmalarıyla devam etti. Katılımcılar kar üzerinde voleybol oynayarak canlı müzik eşliğinde eğlendi. Bunların yanında ayrıca, halat çekme, palyaço, çocuk oyun çadırı, güreş ve çuval yarışı gibi etkinliklerle vatandaşlar festivalin keyfini çıkardı.

Festival programında konuşan Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Sarıkamış Kayak Merkezi’nin hem Türkiye’nin hem de dünyanın en güzel kayak merkezlerinden biri olduğunu söyledi. Vali Öksüz “Sarıkamış, gökyüzünün mavisi, sarıçam ormanlarının yeşili, kristal beyaz kar örtüsüyle bütünleşen, tarihi, kültürü ve eşsiz doğasıyla dünyanın ve ülkemizin cennet köşelerinden biri, kaliteli kayağın ve kış sporlarının marka adresidir” dedi. Sarıkamış Kayak Merkezi’nin her geçen gün daha da tanındığını ifade eden Öksüz, şöyle konuştu: “Sarıkamış Kayak Merkezi, şehir merkezine ve havalimanına yakın mesafede, çığ tehlikesinin olmadığı, çeşitli zorluk derecelerine sahip kayak pistleriyle, modern telesiyej sistemleriyle, her türlü kış sporuna uygun, misafirlerimizin hoşça vakit geçirebilecekleri modern konaklama tesisleriyle, kütük evleriyle, kafeleriyle profesyonel kış turizminde Türkiye’nin ve dünyanın en önemli destinasyonlarından biridir. İster uçakla isterseniz Doğu Ekspresi ve Turistik Doğu Ekspresi’yle masalsı bir yolculuk yaşayarak da Sarıkamış’a ulaşabilirsiniz. Her geçen gün, her geçen yıl kendini yenileyen, gelişen, büyüyen, kalitesini ve önemini artıran Sarıkamış Kayak Merkezimiz; çeşitli branş ve kategorilerde, yerel, ulusal ve uluslararası ölçekte düzenlenen yarışmalarla, hem sporun amacı, ruhu yaşatılmakta hem de bir yandan kayak severleri ağırlarken, bir yandan da yerel, ulusal ve uluslararası spor yarışmalarına da ev sahipliği yapmaya, kayak sever ve sporseverleri ağırlamaya devam etmektedir.”  

Vali Öksüz’ün konuşmasının ardından Olimpik Kayakçı Yetiştirme Projesi kapsamında düzenlen kayak yarışlarında dereceye giren sporculara ödülleri, protokol tarafından verildi. Daha sonra katılımcılara çay ve sıcak çorba ikram edildi.

 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız