- A + A
Haber Galerisi
Serhat Kalkınma Ajansı 2022 Yılı Proje Teklif Çağrısı İlanı
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) 2010-2022 yılları arasında gerçekleştirdiği destek programları kapsamında sağladığı desteklere 2022 yılında da devam etmektedir. Serhat Kalkınma Ajansı, 52 Milyon TL toplam bütçe tahsis edilen mali destek programına ilişkin 2022 yılı proje teklif çağrısını 18.11.2022 tarihi itibariyle kamuoyuna duyurmuştur.
18.11.2022 20:32:43

TRA2 Bölgesi’nde faaliyette bulunan kar amacı güden gerçek ve tüzel kişilere yönelik olarak tasarlanan, 7 Milyon TL bütçeli Genç İstihdamının ve Genç Girişimciliğinin Desteklenmesi Mali Destek Programı ile Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde genç girişimciliği ve genç istihdamı desteklenecektir. Programın amacı; gençlerin istihdamının artırılması ve kendi işlerini kurmalarının sağlanması ile Bölgenin önde gelen sektörlerinin canlandırılmasıdır. Söz konusu program çerçevesinde proje başına azami 500.000 TL ve toplam proje bütçesinin % 50’sini geçmeyecek şekilde mali destek sağlanacaktır.

2022 yılı içerisinde kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, mahalli idareler, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri ile 5355 sayılı kanun kapsamındaki mahalli idare birliklerine yönelik olarak 45 Milyon TL bütçeli Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı-07 uygulanacaktır. Programın amacı; bölgenin önde gelen sektörleri olan turizm, tarım ve imalat sanayinin altyapısal eksikliklerinin giderilerek özel sektörün yatırım yapmasının sağlanması, başta gençler olmak üzere istihdam kapasitelerinin artırılması ve bu sayede Bölgedeki sosyoekonomik refahın artırılmasıdır. Program çerçevesinde başarılı bulunan projelere, azami 4.000.000 TL’yi ve toplam proje bütçesinin % 75’ini geçmeyecek şekilde mali destek sağlanacaktır.

Söz konusu programlardan Bölge aktörlerin en üst düzeyde yararlanmasını sağlamak ve programlara ilişkin farkındalık ve bilinirliğinin artırılmasına yönelik olarak 2022 yılı Kasım ayı sonuna kadar 4 il merkezi ve bazı ilçelerde bilgilendirme ve eğitim toplantıları gerçekleştirilecektir. Söz konusu toplantılarda programların detayları anlatılacak ve Ajans’a sunulacak projelerin hazırlanmasına yönelik teknik bilgi verilecektir. Faaliyetlerle ilgili detaylar ilerleyen günlerde Ajans internet sitesinde paylaşılacaktır.

Tüm programlar için son başvuru tarihi 17 Ocak 2023’tür. Programların amaç, öncelik, başvuru koşullarına ilişkin detaylı bilgi ile bilgilendirme ve eğitim toplantıları takvimine www.serka.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

Program Linkleri 

GENÇ İSTİHDAMININ VE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİNİN DESTEKLENMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI (TRA2/23/GMDP)

KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI MALİ DESTEK PROGRAMI-07 (TRA2/23/KÖA07)

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız