- A + A
Haber Galerisi
Serhat Kalkınma Ajansı ve Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. Arasında “İstihdam Garantili Eğitim Programı” için Protokol İmzalandı
Serhat Kalkınma Ajansı faaliyet göstermekte olduğu illerde, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2022-2023 yılları için belirlenen “Genç İstihdamı” teması kapsamında çeşitli çalışmalar yürütüyor.
26.10.2023 08:13:48

Bölgenin illerinin tamamında insan kaynaklarının geliştirilmesine yönelik imkânların kısıtlı olduğu ve işveren beklentisine uygun kalifiye eleman temininde problemlerin yaşandığı bilinen bir gerçektir. Bu kapsamda Ajans, istihdamda sürdürebilirliği ve ölçeklenebilirliği tesis etmek, bölgedeki beşeri niteliğin gelişmesine katkıda bulunmak, özellikle kadınların ve gençlerin sosyo-ekonomik düzeylerini artırmak ve kurumsal çalışma kültürünü personeller arasında yaygınlaştırmak amacıyla İstihdam Garantili Eğitim Programı’nı hayata geçirdi. Bahsi geçen program kapsamında Ajans ile Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Söz konusu protokol kapsamında Ajans desteğiyle teknik ve sosyal beceriler üzerine olmak üzere iki farklı aşamadan oluşan eğitimler verilecek. Bahsi geçen eğitimlerden Kars ili Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi ve Gazi Ahmet Muhtar Paşa Lisesi başta olmak üzere ilde mesleki eğitim veren liselerden mezun gençler faydalanacak. Eğitimler neticesinde, teknik ve sosyal açıdan gerekli ve yeterli becerilerle donanmış ve başarılı olmuş öğrenciler, Aras Elektrik Dağıtım A.Ş tarafından TRA2 Bölgesi illerinde ve ilçelerinde (Ağrı, Ardahan, Iğdır, Kars) yıl sonuna kadar istihdam edilecek.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız