- A + A
Haber Galerisi
SERKA Ardahan’da Arı Ürünleri İşleme ve Paketleme Tesisi Kurulmasına Destek Sağladı
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Ardahan’da “Arı Ürünleri İşleme ve Paketleme Tesisi” kurulmasına destek sağladı.
16.01.2024 16:57:17

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Serhat Kalkınma Ajansı eliyle yürütülen 2022 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı ile desteklenen Kafkas Arısı Üretim Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğünün yararlanıcısı olduğu “Arı Ürünleri İşleme ve Paketleme Tesisi” isimli proje kapsamında kurulan tesis ile Ardahan Arıcılık sektörünün ürün çeşitliliğini, üretim kapasitesini ve kalitesini artırmak, tanıtım ve pazarlama altyapısını geliştirmek suretiyle kırsalda yaşayan arıcıların gelir düzeyine ve ilin ekonomisine katkı sağlanması amaçlanmıştır. Proje, Kafkas Arısı Üretim Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğü tarafından başarılı bir şekilde uygulanarak tamamlanmış olup projenin kapanış toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Projenin orta vadede sektör gelir düzeyini, işletme büyüklüğünü ve sayısını, üretim miktarını ve verimliliği artırarak katkı sağlamayı amaçladığı uzun vadede ise il dışına olan göçün yavaşlaması, kırsal alandaki ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve dezavantajlı kırsal bölgelerde gelir düzeyinin ve yaşam memnuniyetinin artırılmasını amaçladığı belirtilmiştir.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız