- A + A
Haber Galerisi
SERKA’dan Ağrı'ya Gezici Kanser Tarama Aracı Projesi: Erken Teşhis İle Hayatlar Kurtarılacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından Kalkınma Ajansları eli ile uygulanan 2023 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında mali destek almaya hak kazanan ve İbrahim Çeçen Vakfı’nın başvuru sahibi olduğu “Ağrı Gezici Kanser Tarama Aracı” başlıklı projenin sözleşmesi, SERKA Genel Sekreteri Nurullah Karaca ve İbrahim Çeçen Vakfı Ağrı İl Temsilcisi Güven Karakaya tarafından imzalandı.
06.09.2023 16:01:35

Ağrı Gezici Kanser Tarama Aracı Projesi ile içerisinde smear test odası ve mamografi cihazının da bulunduğu bir gezici kanser tarama aracı oluşturulacaktır. Tarama aracı ile Ağrı’daki ilçe ve köylerde çeşitli sebeplerle hastaneye gidemeyen başta kadınlar olmak üzere vatandaşların kanser taramaları yapılacak ve tarama sonucu risk taşıyan vatandaşlar detaylı tarama ve tedavi işlemleri amacıyla bir üst sağlık kuruluşuna yönlendirilecektir.

Bu proje ile kanser farkındalığının ve erken teşhis oranının arttırılması, İl’in sağlık standartlarının yükseltilmesi ve sosyoekonomik gelişmişliğine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız