- A + A
Haber Galerisi
SERKA’dan Arıcılara 'Ana Arı Yetiştiriciliği' Eğitimi
Serhat Kalkınma Ajansı ve Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile 3 günlük arıcılık eğitimi düzenlendi.
03.06.2024 11:23:11

Arıcılık işletmelerinin kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla Kars İli Arı Yetiştiricileri Birliği'ne kayıtlı üreticilerin bal ve arı ürünleri konusundaki farkındalıklarını artırmak, ürün çeşitlendirmesine katkı sunmak, üretimde verimliliği ve katma değeri artırmak amacıyla 29-31 Mayıs 2024 tarihlerinde iki günü teorik, bir günü de uygulamalı olmak üzere SERKA'nın güdümlü proje desteğiyle hayata geçirilen Kafkas Arı Konağı'nda 3 günlük eğitim düzenlendi.

Ardahan’da bulunan Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğü personelince "Ana Arı Yetiştiriciliği" teması ile düzenlenen eğitimlere, Kars İli Arı Yetiştiricileri Birliğine kayıtlı 9 üretici katılım sağladı.

Uygulamalı olarak yapılan Eğitimin üçüncü gününde, Posof ilçesine arıcılık ziyaretleri yapıldı ve Doolittle (aşılama) yöntemine yönelik uygulamalar gerçekleştirildi.

 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız