- A + A
Haber Galerisi
SERKA’dan Diyadin Jeotermal Alanında Bulunan Kil Varlığına Yönelik Analiz Çalışması
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), 2023 yılı Çalışma Programında yer alan ‘Yöresel Ürünlerin Üretiminin ve Kırsal İstihdamın Arttırılması Faaliyeti’ kapsamında Ağrı ili Diyadin ilçesinde jeotermal alanda bulunan kil varlığına yönelik analiz çalışması başlattı.
07.09.2023 09:14:53

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde geniş bir alana yayılan jeotermal kaynak ve kil varlığı, Bölgenin sosyal ve ekonomik açıdan gelişmesi için çeşitli faaliyetlerde bulunan SERKA’nın dikkatini çekti.

 SERKA’nın Diyadin’de başlattığı mevcut kilin analizi çalışması ile bölgeden numuneler toplanacak akabinde toplanan numunelere akredite laboratuvarlarda çeşitli testler yapılacaktır. Yapılacak testler sonucunda; kilin türü tespit edilecek, kilin hangi sektörde ve hangi alanlarda kullanılabileceği ve kullanılması için hangi aşama ve işlemlerden geçmesi gerektiği belirlenecektir. Çalışma sonucunda elde edilen bilgiler ışığında bölgedeki kilin rezerv miktarı, kullanım alanları, kalitesi gibi bilgileri kapsayacak bir rapor hazırlanacak ve ilçede bu kapsamda yeni yatırım alanlarının oluşturulması için çalışmalar başlatılacaktır. 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız