- A + A
Haber Galerisi
SERKA’dan iş insanlarına Ardahan’a yatırım çağrısı
Ankara’da düzenlenen Ardahan Tanıtım Günleri’ne katılan Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Nurullah Karaca, iş insanlarına Ardahan’a yatırım yapma çağrısında bulundu.
06.12.2021 10:00:04

Ardahan ve ilçelerinin yöresel yemek, tarih ve kültürel değerlerinin tanıtılması amacıyla düzenlenen Ardahan Tanıtım Günleri etkinliği, Ankara’daki Altınpark Fuar Merkezi’nde yapıldı. Ankara’daki Ardahan Dernekler Federasyonu öncülüğünde kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin destek verdiği etkinlik Ardahanlıları Ankara’da buluşturdu. 2 Aralık Perşembe günü açılışı gerçekleştirilen etkinliğe SERKA Yönetim Kurulu Üyesi Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Biber, SERKA Yönetim Kurulu Üyesi Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, SERKA Genel Sekreteri Nurullah Karaca, Ankara Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Ergüder Şimdi, kurum ve kuruluşlar, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.  Protokol konuşmalarının ardından etkinliğin açılışı yapıldı ve protokol Ardahan ve ilçelerinin tarih, kültür, turizm ve yöresel ürünlerinin sergilendiği stantları gezdi. Etkinlik yöresel halk oyunları gösterisi, aşık ve yerel sanatçıların verdiği konserlerle devam etti. Protokol ve ziyaretçiler, SERKA tarafından açılan stantları gezdi ve bölgeyle ilgili bilgi aldı.

Daha sonra etkinlik kapsamında Türkiye Ziraat Odaları Oteli’nde gerçekleştirilen toplantıda SERKA Genel Sekreteri Nurullah Karaca, iş insanlarına Ardahan’a yatırım yapma çağrısında bulundu. Genel Sekreter Karaca, iş insanlarına Ardahan’ın yatırım ortamı ve uygun yatırım alanlarıyla ilgili sunum yaptı. Ardahan’a yatırım yapmanın avantajları ve kurumlar tarafından verilen teşvikler hakkında bilgi veren Karaca, bölgenin başta turizm, tekstil ve küçük sanayi olmak üzere pek çok açıdan giderek cazibe merkezi haline geldiğine vurgu yaptı. Karaca, SERKA olarak iş insanlarına bölge illerine yatırım yapmaları halinde her türlü desteği vereceklerini söyledi. Ardahan Dernekleri Federasyonu öncülüğünde düzenlenen tanıtım günleri etkinliği 5 Aralıkta sona erecek.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız