- A + A
Haber Galerisi
SERKA’dan proje sahiplerine uygulamalı eğitim
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Bölgesel Rekabet Edebilirliğin Artırılması Mali Destek Programı (REKAP) kapsamında mali destek almaya hak kazanan proje sahiplerine uygulamalı eğitim verdi.
24.12.2021 22:04:03

Serhat Kalkınma Ajansı’nın bu yılın haziran ayında kamuoyuna ilan ettiği Bölgesel Rekabet Edebilirliğin Artırılması Mali Destek Programı (REKAP) kapsamında mali destek almaya hak kazanan proje sahiplerine, Ajans uzmanları tarafından bir günlük eğitim verildi. Eğitimlere Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinden mali destek almaya hak kazanan proje sahipleri katıldı. Eğitimlerde, proje yararlanıcılarına proje uygulama sırasında proje uygulama rehberine göre uymaları gereken kurallar, satın alma usul, esas ve süreçleri ile görünürlük faaliyetleri konusunda bilgi verildi.  

Kars ve Ardahan’daki eğitimler Ajans’ın Kars’taki merkez hizmet binasında, Iğdır ve Ağrı’daki uygulama eğitimleri de Ajans’ın yatırım destek ofisi toplantı salonlarında verildi.

Bölgesel Rekabet Edebilirliğin Artırılması Programı kapsamında başarılı bulunan projelerin eş finansmanıyla birlikte 2022 yılında TRA2 Bölgesi’nde 15 milyonluk yatırım SERKA desteğiyle hayata geçirilecek. REKAP, bölge ekonomisi için önemli görülen sektörlerde verimliliğin, yenilikçi uygulamaların, kapasitenin, katma değerin ve rekabetin ulusal ve uluslararası ölçekte arttırılması amacıyla açılmıştı. Program kapsamında başta tekstil ve süt ürünleri olmak üzere birçok alt sektöre destek veriliyor. Programın, başta imalat sanayiinde üretim kapasitesinin ve istihdamın artırılması olmak üzere, verimliliğin sağlanmasına, modern üretim teknikleri kullanımının yaygınlaştırılmasına, markalaşmaya ve ürün çeşitlendirmeye katkı sunması hedefleniyor.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız