- A + A
Haber Galerisi
SERKA’dan sosyal girişimcilik kampı
Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) Sosyal Girişimcilik Programı’na katılan 40 genç, sosyal girişimcilik eğitimi almaya başladı.
09.08.2022 17:46:09

Serhat Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Sosyal Girişimcilik Kampı’na Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinden toplam 40 genç girişimci katılıyor. Kars’ta düzenlenen ve her ilden 10’ar genç girişimcinin katıldığı eğitim programı dört gün sürecek. SERKA’nın Sosyal Girişimcilik Programı kapsamında düzenlediği kamp, sosyal girişimcilik kapasitesini artırmayı, gençlerin girişimcilik becerilerinin gelişmesine katkı sunmayı, genç girişimcilerin farklı sosyal girişim örnekleri ile tanışmasını sağlamayı ve bölgedeki girişimci aktörlerin bir araya gelmesini hedefliyor. Sosyal Girişimcilik Kampı’nda Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde girişimcilik ve sosyal girişimcilik alanında farkındalık oluşturulması amacıyla eğitimler verilecek.

Eğitimlerde; gençlerin sosyal girişimciliğe teşvik edilerek yenilikçi iş fikirleri ve modelleri geliştirme deneyimi kazanması, bölgede genç istihdamına katkı sunacak iş modellerinin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesinin teşvik edilmesi, gençlerin sosyal sorunlara sürdürülebilir çözümler üretmesinin teşvik edilmesi, gençlerin interaktif bir öğrenme ortamında farklı girişim-sosyal girişim örnekleri ile tanışması, gençlerin girişimcilik ve sosyal girişimcilik potansiyelinin artırılması, bölgedeki girişimci aktörlerle bir araya gelmesinin sağlanması ve bilgi ve tecrübelerini aktarabilecekleri ortamlar oluşturulması ve bölgedeki girişimcilik ekosistemi paydaşlarının ortak bir zeminde gençler ile buluşmasının sağlanması hedefleniyor.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız