- A + A
Haber Galerisi
SERKA Desteği ile Ardahan’da Arıcılara Üretim Malzemeleri Dağıtıldı
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından 2022 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenmekte olan Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğü’nün yararlanıcısı olduğu “Arı Ürünleri İşleme ve Paketleme Tesisi Projesi” kapsamında Ardahan’da bulunan arıcılara; arı zehri, propolis, perga (arı ekmeği) ve polen üretimi eğitimleri verildi.
19.06.2023 18:10:32

Proje kapsamında eğitime katılan 40 arıcıya, düzenlenen etkinlik ile toplamda 350 adet polen tuzaklı plastik kovan tabanı ve 2.500 adet propolis tuzağı dağıtıldı. Verilen eğitim ve dağıtılan malzemeler ile arı ürünlerine yönelik üretimin ve kırsalda yaşayan arıcıların yetkinliklerinin arttırılması, arıcıların arı ürünlerinin üretimi, analizi, işlenmesi ve paketlenmesi konularında bilinçlenmelerinin sağlanması, arı ürünlerinin değerlendirilerek bunlardan daha çok maddi kazanç elde edilmesi ve böylece arıcıların yaşam memnuniyeti düzeylerinin artırılması hedeflenmiştir.

Ardahan valisi Hüseyin Öner tarafından açılışı yapılan ve projenin Ardahan arıcılık sektörü için önemi ve katkısının vurgulandığı programa, arıcılar yoğun ilgi gösterdi.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız