- A + A
Haber Galerisi
SERKA desteğiyle Iğdır’da çocuk akademisi kuruldu
Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) desteğiyle Iğdır’da açılan akademide çocuklar yaratıcı yazarlık, bilim, uzay, zekâ oyunları, müzik ve drama atölyelerinde hayallerini hayata geçiriyor.
18.11.2021 13:30:05

Serhat Kalkınma Ajansı’nın Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında mali destek almaya hak kazanan Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “SERKA ile Benim Dünyam” projesinin açılışı gerçekleştirildi. Iğdır merkez cami zemin katında uygulamaya geçirilen projenin açılış törenine Vali Yardımcısı Fatih Özcan, Vali H.Engin Sarıibrahim’in eşi Hatice Sarıibrahim, Bakanlık Müfettişi Kamer Özdemir, İl Emniyet Müdürü Dr.Oğuzhan Yonca, SERKA Iğdır Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ramazan Mutlu Doğaner, Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı ile protokol üyeleri katıldı.

Proje, Iğdır’da eğitici ve öğretici nitelikleriyle birlikte çocukların gelişimine katkı sağlayacak atölyeler kurup ildeki çocuk ve gençlerin bu atölyelerden faydalanmasını sağlamayı amaçlıyor. Proje kapsamında atölyelerde görev alacak öğretmenlere ve gençlere kukla, yaratıcı drama, hikâye ve masal anlatıcılığı, zekâ oyunları, aile danışmanlığı, zekâ oyunları eğitimi verildi. Açılışı gerçekleştirilen çocuk akademisini gezen Vali Özcan ile protokol, yaratıcı yazarlık, bilim, uzay, STEM, akıl zekâ oyunları, müzik, drama, meslek, montessori, masal ve sanat atölyelerini gezerek yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Projenin hayata geçirilmesiyle Iğdır’daki çocuklar atölyeden faydalanabilecek. Proje kapsamında sadece Iğdır merkez değil, aynı zamanda ilçe ve köylerde okuyan öğrenciler de akademiye katılarak hayallerini gerçekleştirebilecekler. 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız