- A + A
Haber Galerisi
SERKA desteğiyle Iğdır’da tekstil yatırımları artıyor
Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA), Bölgesel Rekabet Edebilirliğin Artırılması Programı (REKAP) kapsamında Iğdır’da mali destek verdiği 5 projenin sözleşmesi imzalandı.
20.12.2021 14:07:19

Serhat Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle bölge illerindeki tekstil yatırımları artmaya başladı. Ajans’ın haziran ayında kamuoyuna duyurduğu Bölgesel Rekabet Edebilirliğin Artırılması Programı’na (REKAP) Iğdır’dan başvurusu yapılan ve mali destek almaya hak kazanan 5 projeden 4’ü tekstil yatırımlarından oluşuyor. 2022 yılında hayata geçirilecek projelerin sözleşmeleri SERKA Genel Sekreteri Nurullah Karaca ile firma temsilcileri tarafından imzalandı. 4’ü tekstil 1’i de süt ürünleri olmak üzere 5 proje için eş finansmanla birlikte yaklaşık 6,5 milyonluk yatırım gerçekleştirilecek. Ajans projelere yüzde 50 hibe desteği sunuyor. Serhat Kalkınma Ajansı, Iğdır’da desteklediği yatırım projeleriyle süt ürünleri ve tekstil üretimini yaygınlaştırmayı ve özellikle kadın ve genç istihdamını arttırmayı hedefliyor.  

Bölgesel Rekabet Edebilirliğin Artırılması Programı, bölge ekonomisi için önemli görülen sektörlerde verimliliğin, yenilikçi uygulamaların, kapasitenin, katma değerin ve rekabetin ulusal ve uluslararası ölçekte arttırılması amacıyla açılmıştı. Program kapsamında başta tekstil ve süt ürünleri olmak üzere birçok alt sektöre destek veriliyor. Programın, başta imalat sanayiinde üretim kapasitesinin ve istihdamın artırılması olmak üzere, verimliliğin sağlanmasına, modern üretim teknikleri kullanımının yaygınlaştırılmasına, markalaşmaya ve ürün çeşitlendirmeye katkı sunması hedefleniyor.

 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız