- A + A
Haber Galerisi
SERKA, Dünyanın En Büyük Turizm Fuarında Kars’ı Tanıttı
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Dünya’nın en büyük turizm fuarı olan International Tourism Bourse (ITB) Berlin Fuarı’na katılarak Kars’ın ulusal ve uluslararası alanda turizm potansiyelini tanıttı.
20.03.2023 16:00:43

07 – 09 Mart 2023 tarihleri arasında Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen ITB Berlin Fuarı’na, 161 ülkeden 5.500 katılımcı stant açarak katılım sağladı. 90 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda, Serhat Kalkınma Ajansı da Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali işbirliği çerçevesinde finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında uygulanmakta olan ve Serhat Kalkınma Ajansı’nın yararlanıcısı olduğu Tarihi Kimliğiyle Kars Kenti Projesi kapsamında Kars’ın turizm potansiyelini tanıtmak amacıyla stant açtı.

Covid-19 Pandemisi sonrası ilk kez fiziksel olarak düzenlenen ve sadece sektör profesyonellerine açık olan Fuar’a; oteller, bölgesel turizm organizasyonları, tur operatörleri, seyahat acenteleri, turizm ataşelikleri, hava yolu şirketleri, yerel ve ulusal medya kuruluşları katılım sağladı. Üç gün boyunca devam eden fuarda ziyaretçilere, Kars ilinin tanıtımına yönelik hazırlanan, broşürler ve tanıtım materyalleri dağıtılarak Kars ilinin tarihi ve kültürel değerleri anlatıldı. Ayrıca, yurtdışından düzenlenecek turlarda Kars’ın da seyahat rotalarına dâhil edilmesi amacıyla özellikle uluslararası düzeyde aktif tur operatörleri ile birebir görüşmeler gerçekleştirildi.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız