- A + A
Haber Galerisi
SERKA İle Iğdır İlinde İhracatta Başarı Hikayesi: DMD Diamond Kapak Dünya Pazarlarında
Ajansımız, Iğdır Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren ve kapı ile kapak imalatı yapan DMD Diamond Kapak firmasıyla gerçekleştirdiği dış ticaret danışmanlığı hizmetinin meyvelerini toplamaya başladı.
12.02.2024 11:40:42

Kardeşler İth. İhr. San. Tic. Ltd. Şti. (DMD Diomand Kapak) firması 2021 yılında dekoratif dolap kapakları imalatı sektöründe Iğdır OSB'de faaliyete başladı. Firma hali hazırda banyo dolabı, mutfak dolap kapakları ve kapı imalatı yapmaktadır. 2021-2022 yıllarında iç piyasaya üretim yapan firmaya 2023 yılında Ajansımız tarafından dış ticaret danışmanlığı hizmeti sağlandı. 2023 yılı Temmuz ve Ekim ayları içerisinde dört ay süren yoğun bir çalışma programı sonucunda, firma ihracat yapabilme kapasitesini önemli ölçüde artırdı. Bu danışmanlık sürecinin sonunda firma, Gürcistan ve Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne ilk kapı ihracatını başarıyla gerçekleştirdi.

Dış ticaret danışmanlığına yönelik stratejik iş birliği kapsamında, DMD Diamond Kapak firmasının ihracat potansiyelini maksimize etmek için altyapı süreçlerinin geliştirilmesine, ihracat mevzuatının firmaya tanıtılmasına ve hedef pazarlar hakkında kapsamlı araştırmalar yapılmasına odaklanıldı. Ajans tarafından sağlanan bilgilendirme ve yönlendirmeler, firmanın global pazarda rekabet edebilirliğini artırma yolunda önemli adımlar atmasını sağladı.

Bu iş birliği, yerel üreticilerin uluslararası pazarlara açılmasını teşvik ederek bölgesel ekonomiye katkıda bulunmayı amaçlayan Ajansımızın başarılı faaliyetlerinden biri olarak kayıtlara geçti. DMD Diamond Kapak'ın başarı hikayesi, diğer yerel işletmelere ilham vererek, Iğdır'ın ihracat potansiyelini ortaya çıkarmasına katkı sağlamaktadır.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız