- A + A
Haber Galerisi
SERKA ile Proje Buluşmaları
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ve Iğdır Üniversitesi işbirliğiyle Iğdır’daki kurum ve kuruluşlara 2022 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
29.12.2021 17:04:09

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Kalkınma Ajansları aracılığıyla hayata geçirdiği Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) 2022 yılında da devam edecek. Bu kapsamda, Serhat Kalkınma Ajansı ile Iğdır Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) bilgilendirme toplantısına Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, SERKA Iğdır Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Ramazan Mutlu Doğaner, Iğdır Ticaret İl Müdürü Ender Önal, Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer, Ticaret ve Sanayi Genel Sekreteri Gökçen Turan, Iğdır Cezaevi Müdürü Mehmet Şah Utanç, Iğdır Denetimli Serbestlik Müdürü Haydar Demir, Iğdır Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hakan Aras, Iğdır Halk Eğitim Merkezi Müdürü Musa Ölmez ile Iğdır’daki kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademisyenler ile STK üyeleri katıldı.

Toplantıda, Iğdır YDO Koordinatörü Ramazan Mutlu Doğaner, 2022 yılında destek verilecek SOGEP projeleriyle ilgili bilgi verdi. Doğaner, 2019-2021 yılları arasında uygulanan SOGEP projelerinin başvuru aşaması, kurumsal işbirliği geliştirme süreçlerinin yanı sıra ilerleme durumları hakkında açıklamalarda bulundu. Toplantıya katılan kurum ve kuruluş temsilcileri de bu konuda izledikleri yol ve yöntemlerle ilgili tecrübelerini paylaştı. Kurum temsilcileri tarafından proje önerileri ve işbirliği anlayışlarının konuşulduğu toplantıda, proje atölyesi çalışması yapıldı. Proje atölyesinde kurum ve kuruluş temsilcileri, 2022 yılında Iğdır’da hayata geçirilmesi muhtemel projeler üzerinde görüş alış verişinde bulundu. Proje atölyesinde ortaya çıkan görüş ve önerileri, SOGEP’e uygunluğu açısından değerlendiren Doğaner ile Iğdır Üniversitesi Dr.Öğretim Üyesi Belkıs Muca Yiğit, daha sonra masalarda görev alan raportörler ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda SOGEP’e uygun görülen proje önerileri, 2022 yılında kurum ve kuruluşlar tarafından proje haline getirilerek Ajans’a sunulacak ve mali destek almaya hak kazananlar hayata geçirilecek.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız