- A + A
Haber Galerisi
SERKA, Kağızman'da Meyvecilik Uygulamaları Eğitimi Düzenledi
T.C. Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), 2023 yılı Kırsal Ekonominin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı’nda yer alan Yöresel Ürünlerin Üretiminin ve Kırsal İstihdamın Artırılması Faaliyeti kapsamında Kağızman ilçesinde Meyvecilik Uygulamaları Eğitim Programı düzenledi.
31.10.2023 17:40:29

Kağızman uzun elması ve Kağızman kayısısı gibi coğrafi işaretli ürünler başta olmak üzere elma, armut, ceviz ve şeftali gibi birçok meyvenin üretildiği ilçedeki çiftçilere, Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı öğretim görevlisi Prof. Dr. Sezai ERCİŞLİ tarafından eğitimler verildi.

Kağızman Ziraat Odasına kayıtlı çiftçilerin katılım sağladığı eğitimlerde bahçe bakımı, gübreleme, budama ve destekleme, sulama, hasat, hasat sonrası fizyolojisi, bahçe tesisi, depolama, toprak ve meyve verimliliğini artıracak uygulamalar, sık görülen hastalık ve zararlı çeşitleri ile mücadele, meyve türlerinde uygun anaç-çeşit kombinasyonları, uygun dikim aralıkları ve terbiye sistemleri, anaçlarda uygun çoğaltma yöntemleri, meyve bahçelerinde uygun sulama ve toprak işleme metodları gibi hususlarda teorik ve pratik bilgilendirme yapıldı. Söz konusu eğitimler neticesinde verimin ve üretim miktarının artırılması yoluyla kırsal ekonomiye katkı sunulması amaçlanıyor.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız