- A + A
Haber Galerisi
SERKA, mali desteklerle ilgili toplantılar düzenledi
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), teklif çağrısına çıktığı iki mali destek programıyla ilgili Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde bilgilendirme toplantıları düzenledi.
03.12.2022 11:12:27

Ajans tarafından ilan edilen 52 milyon bütçeli Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı-07 ile Genç İstihdamının ve Genç Girişimciliğinin Desteklenmesi Mali Destek Programı’na ilişkin bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde düzenlenen toplantılara kamu personeli, özel sektör temsilcileri ile girişimci adayları katıldı. Ajans uzmanları tarafından gerçekleştirilen toplantılarda, programların genel amacı, öncelikleri, bütçesi, uygun başvuru sahipleri, uygun projeler ve örnek proje konuları, uygun maliyetler, uygun olmayan maliyetler, programlarda dikkat edilecek hususlar, başvuru işlemleri ve tarihleri konusunda bilgi verildi.

Kar amacı güden gerçek ve tüzel kişilere yönelik ilan edilen Genç İstihdamının ve Genç Girişimciliğinin Desteklenmesi Mali Destek Programı ile Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde genç girişimciliği ve genç istihdamı desteklenecektir. Programın amacı; gençlerin istihdamının artırılması ve kendi işlerini kurmalarının sağlanması ile Bölgenin önde gelen sektörlerinin canlandırılmasıdır. Programın toplam bütçesi 7.000.000 TL’dir. Kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, mahalli idareler, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri ile 5355 sayılı kanun kapsamındaki mahalli idare birliklerine yönelik ilan edilen Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı-07'nin amacı; Bölgenin önde gelen sektörleri olan turizm, tarım ve imalat sanayinin altyapısal eksikliklerinin giderilerek özel sektörün yatırım yapmasının sağlanması, başta gençler olmak üzere istihdam kapasitelerinin artırılması ve bu sayede Bölgedeki sosyoekonomik refahın artırılmasıdır. Programın toplam bütçesi 45.000.000 TL’dir.

 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız