- A + A
Haber Galerisi
TRA2 Bölgesi'nde Genç İstihdamı İçin Yeni Adım: İstihdam Garantili Eğitim Programı
Serhat Kalkınma Ajansı, (SERKA) 2023 Çalışma Programı kapsamında hayata geçirilen İstihdam Garantili Eğitim Programı faaliyeti ile Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerini kapsayan TRA2 Bölgesi'nde istihdam süreçlerini sürdürülebilir kılmayı, nitelikli iş gücü yetiştirmeyi ve genç istihdamını artırmayı hedefliyor.
11.08.2023 18:23:59

Ajans bu amaç doğrultusunda, Iğdır Çağrı Merkezi ile stratejik işbirliği protokolü imzalayarak bu protokol ile gençlerin çağrı merkezi sektöründe etkin bir şekilde çalışabilmeleri için gerekli beceriler kazanmalarını amaçlıyor.

Eğitim programı kapsamında gençlere; diksiyon, etkili konuşma, telefonda etkili iletişim ve stres yönetimi gibi temel yetenekler kazandırılacak ve bu yeteneklerle gençler iş dünyasına hızlı bir uyum sağlayabilecek ve müşterileri olumlu yönde etkileyebilecekler.

Eğitim programının ilki, Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi ve bu eğitime185 kişi katılım gösterdi. Bu eğitimlerin Eylül ayında devam etmesi planlanıyor.

Bu eğitim programları ile gençlerin iş dünyasına adım atmalarının yanı sıra bölgedeki istihdama ve ekonomik büyümeye katkı sağlanması ve gençlerin bölgede kalmalarının teşvik edilmesi gibi önemli hususlar da planlanan hedefler arasındadır.

 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız