Ark of Taste (Lezzet Sandığı) Kataloğu, dünyanın farklı bölgelerinde sadece yerel ölçekte üretilen, nadir bulunan ve kaybolma riski taşıyan ürünlerin tanıtımını sağlamak açısından büyük bir öneme sahiptir. Katalog, söz konusu ürünlerin küresel ölçekte tanınmasına olanak tanırken, üretim bölgeleri dışındaki toplumların da bu özgün lezzetleri ve üretim geleneklerini tanımasına katkı sağlamaktadır. Aynı zamanda, yerel üreticilerin desteklenmesini teşvik ederek, geleneksel tarım biçimlerinin ve biyolojik çeşitliliğin korunmasında rol almaktadır. Küçük üreticiler için ekonomik bir fırsat alanı yaratmasının yanı sıra, tüketicilerde yerel ürünlere yönelik bir farkındalık oluşturarak kültürel mirasın sürdürülebilirliğine zemin hazırlayan Katalog, merkezi İtalya olan Slow Food Biyoçeşitlilik Vakfı tarafından yönetilmektedir.
Günümüzde Türkiye’den 150, Dünya genelinden ise 6592 ürün Ark of Taste Kataloğu’na girmeye hak kazanmış durumdadır.
Kataloğa https://www.fondazioneslowfood.com/en/ark-of-taste-slow-food/ adresinden ulaşılabilmektedir.
Posof Fasulyesi (Ardahan) ile ilgili sayfaya https://www.fondazioneslowfood.com/en/ark-of-taste-slow-food/posof-beans/ adresinden,
Posof Elması (Ardahan) ile ilgili sayfaya https://www.fondazioneslowfood.com/en/ark-of-taste-slow-food/posof-badele-apple/ adresinden,
Ağrı Geven Balı ile ilgili sayfaya ise https://www.fondazioneslowfood.com/en/ark-of-taste-slow-food/geven-honey/ adresinden erişim sağlanabilmektedir.