- A + A
Haber Galerisi
Türkiye’nin onlarca peyniri Kars Peynir Festivali’nde sergilenecek
Kars Valiliği, Serhat Kalkınma Ajansı ve Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenecek olan Kars Peynir Festivali 23-24 Eylül tarihlerinde çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecek.
18.09.2022 13:59:36

Bölge illerinin temel geçim kaynaklarından olan tarım ve hayvancılığın ulusal çapta tanıtımının yapılması amacıyla bölgede üretilen peynir, bal, kayısı gibi yöresel ürünlerine yönelik festival ve şenlikler geleneksel hale getiriliyor. Bu kapsamda Türkiye’nin birçok yöresinde üretilen peynirlerin sergileneceği Kars Peynir Festivali 23-24 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. İlki 2019 yılında yapılan Peynir Festivali’nin ikincisi Kars Bedesteni çevresinde düzenlenecek. Kars Peynir Festivali’ne, Türkiye’den peynir ürünleri ile ön plana çıkmış olan illerden üreticiler davet edilecek ve aynı zamanda başta Kars olmak üzere Türkiye genelinde üretilen peynirler bu festivalde sergilenecek. Bu sayede, yöresel ürün potansiyelinin ve çeşitlerinin gelecek nesillere ulaştırılması, topluma tanıtılması ve yöresel ürün çeşitliliğine yönelik farkındalığın artırılması hedefleniyor. Ayrıca bu festival ile Türkiye'de bir ilk olan Kars Peynir Müzesi’nin tanıtılması, Kars’ın marka değeri olan kaşar peynirinin ev sahipliği yaptığı ulusal çapta bir organizasyonun SERKA öncülüğünde düzenlenmesi ve Kars ili tarım ve turizm sektörüne katkı sunulması amaçlanıyor. Festivalde peynir atölyesinin kurulması, çocuklara yönelik oyunlar ve kaşar yuvarlama yarışmasının düzenlenmesi gibi birbirinden renkli etkinliklerde yer alacak.  Festivalin son gününde ise ses sanatçısı Yudum konser verecek.

Kars Valiliği, Serhat Kalkınma Ajansı ve Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenecek olan festivale davet edilecek sosyal medya fenomenleri ve diğer basın yayın organları vasıtasıyla ülkemizin dört bir yanından ilimize getirilen yöresel peynirlerin yanı sıra Kars Kaşar Peyniri ve Gravyerinin bilinirliği artırılacak, festival organizasyonu kapsamında yapılacak peynir atölyesi deneyimleme çalışması ile gençlere peynir yapımı gösterilecek, yöresel peynirler ile yeni ürün üretme ve farklı tatlar oluşturma faaliyetleri gerçekleştirilecek ve böylece kültürümüzün önemli bir parçası olan peynir yapımının gençlere aktarılması noktasında bilinç oluşturulacaktır.

Festivalin açılışı Kars Peynir Müzesi’nde gerçekleştirilecek.  

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız