- A + A
Haber Galerisi
Tuz Terapi Merkezi’ni kısa sürede 50 bin kişi ziyaret etti
Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) desteğiyle Iğdır’ın Tuzluca ilçesindeki tuz mağaralarında hayata geçirilen Tuz Terapi Merkezi’ni 6 ayda 50 bin kişi ziyaret etti.
17.01.2022 15:52:29

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde birçok önemli projeyi hayata geçiren Serhat Kalkınma Ajansı’nın destek verdiği Tuz Terapi Merkezi ziyaretçi akınına uğruyor.  Ajans’ın desteğiyle yürütülen “Tuzluca Tuz Terapi Uygulama ve Araştırma Merkezi Hayata Geçiyor” projesinin ikinci etap çalışmalarında sona gelindi. Tuz Terapi Merkezi, daha tamamlanmadan ziyaretçilerin akınına uğradı. Geçen yılın Haziran ayında başlayan ziyaretler kapsamında ilk 6 ayda yaklaşık 50 bin kişi Tuz Terapi Merkezi’ni ziyaret etti. Terapi Merkezi’nde yapılan tuz odaları, çalışmaların tamamlanmasının ardından hizmete açılacak. Mağaraların 24 bin metrekarelik iç ve dış alanları sağlık merkezi olarak ziyaretçilerin hizmetine sunulacak. Solunum hastalığı, egzama ve cilt hastalığı olan hastalar için şifa merkezi olacak mağaraların sağlık turizmine kazandırılması amaçlanıyor. Türkiye’deki en kaliteli kaya tuzlarına sahip mağaralardan biri olan Tuzluca Tuz Mağarası’ndaki sağlık merkezinin tamamlanmasıyla ziyaretçi sayısı daha da artacak.   

TUZ TERAPİSİ HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİYOR?

Terapi merkezine gelecek olan insanlar tuz odalarında belirlenen sürelerde kalarak şifa bulacak. Odalarda kalma süresi 20-40 dakika arasında değişiyor. Her nefes alışverişte vücuda giren tuz molekülleri insan sağlığını olumlu yönde etkileyerek var olan hastalıkların iyileşmesini sağlıyor. Tuz terapisi, zatürre, astım, bronşit, sedef hastalığı, hırıltı, öksürük, soğuk algınlığı, orta kulak iltihabı, üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları, nezle, KOAH, uyku bozuklukları, depresyon, cilt hastalıkları ve sinüzit hastalığının tedavisi için en etkili yöntemlerden biri. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için de tuz terapisi kullanılıyor.

 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız