- A + A
Haber Galerisi
Zengezur Koridoru için işbirliği protokolü yapıldı
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile Iğdır Üniversitesi arasında “Zengezur Koridoru’nun Bölgesel Kalkınma ve Ekonomik Büyümede Stratejik Önemi” konulu çalıştay düzenlenmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.
12.04.2022 09:33:50

Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca ile Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Hakkı Alma arasında imzalanan protokol kapsamında, Mayıs ayında Zengezur Koridoru Çalıştayı düzenlenecek. “Zengezur Koridoru’nun Bölgesel Kalkınma ve Ekonomik Büyümede Stratejik Önemi” temasıyla düzenlenecek olan çalıştayda, Nahçıvan Özerk Cumhuriyet ile Azerbaycan arasındaki yaklaşık 40 km’lik koridorun avantaja çevrilmesi, dış ticaret hacmindeki ürün sayısının ve çeşidinin arttırılması, sınır ticaretinin canlandırılması, bölge illerinin lojistik merkez rolünü üstlenmesi konuları ele alınacak. Çalıştayda, 2020 yılında gerçekleşen Azerbaycan-Ermenistan savaşı sonrası gelişmeler ışığında Türkiye, Azerbaycan ve Nahçıvan Özerk Cumhuriyet açısından Zengezur Koridoru’nun stratejik ve ekonomik potansiyeli masaya yatırılacak. Koridorun açılması ve avantajlarının kullanılabilmesi açısından stratejiler geliştirilecek ve bölgesel düzeyde kazanımların neler olacağına dair eylem planları hazırlanacak. 11.Kalkınma Planı, Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi gibi üst ölçekli planlar ile Serhat Kalkınma Ajansı tarafından hayata geçirilen 2014-2023 Bölge Planı, Türkiye’nin sınır boyunda yer alan bölgeler ile komşu ülkeler arasındaki işbirliğinin güçlendirilerek sınır bölgelerindeki illerin kalkınması ve ticaretin geliştirilmesi için Ajanslara önemli görevler yüklüyor. Bu kapsamda SERKA’nın girişimiyle başlatılan çalışmalar, işbirliği protokolüyle önemli bir aşamaya geldi.  SERKA Iğdır Yatırım Destek Ofisi Koordinatörlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilecek çalıştayın, Iğdır Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Kafkasya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle yapılması planlanıyor.

 

 

 

 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız