- A + A
Haber Galerisi
1. Uluslararası Aromatik Bitkiler ve Kozmetik Sempozyumu Başladı
Iğdır Üniversitesi ve Ajansımız işbirliği ile düzenlenen 1. Uluslararası Aromatik Bitkiler ve Kozmetik Sempozyumu başladı.
07.10.2019 10:44:31

3-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan 1. Uluslararası Aromatik Bitkiler ve Kozmetik Sempozyumu, Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda 3 Ekim 2019 tarihinde saat 9.00’da yapılan açılış programıyla başladı. Sunuculuğunu Serap Şahin Yiğit’in yaptığı açılış programına; Üniversitenin Rektör Vekili Prof. Dr. Selahattin Çelebi, SERKA Iğdır YDO Koordinatörü Ramazan Mutlu DOĞANER, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nazan Apaydın Demir, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Öcal, Iğdır Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Turhan Moç, Sempozyum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Belkıs Muca Yiğit ile aromatik bitkiler ve kozmetik alanında çalışmakta olan yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda akademisyen katıldı.

Açılış programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Sempozyumun açılış konuşmasını, Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nazan Apaydın Demir yaptı. Demir, konuşmasında; “4. Nesil üniversitelerin artık bilim ve Ar-Ge’ye yönelmesi gerekir. Bilgiyi ürüne çevirmenin zamanı geldi. Ar-Ge’den Ür-Ge’ye geçmenin tam zamanı, üretime önem vermemiz ve endüstriye katkı sağlamamız gerekiyor. Kimya endüstrisinin önemini çok iyi anlamalıyız.” dedi. Apaydın’ın konuşmasının ardından Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Iğdır İl Koordinatörü Ramazan Mutlu Doğaner söz aldı. Doğaner, konuşmasında bölgenin kalkınmasında öncü olan SERKA’nın yerel dinamikleri harekete geçirme noktasında çalışmalarından bahsederek sempozyum çıktılarını önemsediklerini belirtti. Ayrıca Bölgenin kalkınmasında etkili olan ajans desteklerinden bahsetti ve özellikle bölgenin endemik bitkiler ve kozmetik alanındaki potansiyelinin üzerinde durdu. Ramazan Mutlu Doğaner’in ardından kürsüye çıkan Iğdır Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Turhan Moç ise, konuşmasında sempozyumun anlam ve öneminden bahsetti.

Programda son olarak Rektör Vekili Prof. Dr. Selahattin Çelebi bir konuşma yaptı. Çelebi; “2019 yılında Iğdır Üniversitesi olarak Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde Kozmetik Teknolojisi Programı kurmuş bulunmaktayız ve 2020’de öğrenci alımını gerçekleştirme hedefindeyiz. Bu program kapsamında amacımız; dünya ile aynı doğrultuda görev, iş ve becerilere sahip teknik eleman yetiştirmek, sektörde kozmetik teknikeri tanımını yerleştirmek, sektörden gelen istek doğrultusunda sektör çalışanlarına ve ‘üniversite-sanayi’ işbirliğine katkıda bulunmaktır. Iğdır gerek coğrafyası gerek yaşamını sürdüren yerel halkın kozmopolit oluşu yönünden bu programın açılması açısından uygun bir şehrimizdir. Üniversitemizin öncülük ettiği ve şu anda gerçekleştirmekte olduğumuz ‘1. Aromatik Bitkiler ve Kozmetik Kongresi’ bu uygulamaların öncüsü olacaktır.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarını takiben Rektör Vekili Prof. Dr. Selahattin Çelebi, konuşmacılara katılım ve teşekkür sertifikaları takdim etti. Sertifika töreninden sonra, “Flowers in Traditional Turkish Handicrafts” (Geleneksel Türk El Sanatlarında Çiçekler) sergisinin açılışı yapıldı ve sempozyum katılımcıları sergiyi gezdi.

El sanatları sergisinin gezilmesinin ardından sempozyumun ilk oturumunda, Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu’nun konuşması dinlendi. İkinci oturumda ise, Aromaterapist Dr. Rana Babaç Çelebi ve Prof. Dr. Ufuk Koca Çalışkan’ın konuşmaları yer aldı. İlk gününde üç ayrı oturuma yer veren sempozyumda toplam 14 oturum gerçekleştirilecek ve tüm oturumların gerçekleşmesini takiben 5 Ekim 2019 günü sempozyum sonuç bildirgesi hazırlanarak kamuoyuyla paylaşılacak.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız