- A + A
Haber Galerisi
35 Büyükelçi Sarıkamış’ta kar raftingi yaptı
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile Doğu Anadolu Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın (DAP) işbirliğiyle düzenlenen ‘Büyükelçiler Arası Kar Raftingi Organizasyonu’na katılan 35 büyükelçi Sarıkamış’ta kar raftingi yaptı.
08.03.2019 16:45:00

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katıldığı, SERKA ve DAP işbirliğiyle düzenlenen organizasyon kapsamında 35 ülkenin Büyükelçisi Kars’a geldi. Büyükelçiler gezinin ilk gününde kent merkezine 42 kilometre mesafede bulunan Ani Antik Kenti’ni ziyaret etti. Ani gezisinin ardından Büyükelçiler, Kars kent merkezindeki tarihi ve turistik mekanları gezdi. Büyükelçilere Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile bazı protokol üyeleri eşlik etti. Etkinlik daha sonra Sarıkamış’ta düzenlenen gala yemeği ile devam etti. Burada konuşan Bakan Varank, “Büyükelçilerle Kars ve Erzurum'da çeşitli aktiviteler gerçekleştireceğiz ve onlara bu illerin kış turizmi potansiyelini göstereceğiz. Büyükelçilerimiz vasıtasıyla iş birlikleri geliştirerek bölgelerimizi tüm dünyaya açmak ve turizmi marka haline getirmek istiyoruz" dedi.

Destinasyon Yönetim Organizasyon çatısı altında gerçekleştirilecek turizm faaliyetlerinin bölgeye katkı sağlayacağını belirten Bakan Varank, Doğu Anadolu’nun zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu söyledi. Bakan Varank, şöyle devam etti: “Bu özellikli bölgemizdeki turizm faaliyetlerini 12 aya yaymak ve tanıtmak istiyoruz. Kayağın İpek Yolu Projesi de bu anlamda geliştirilmiş bir proje. İpek Yolu markasını özellikle kullanmak istiyoruz çünkü meşhur bir marka. Erzurum, Erzincan ve Kars illerinin turizm ürünlerinin uluslararası alanda tanıtım ve pazarlanmasını sağlamak ve bu yapının sürdürülebilirliğiyle birlikte bölge aktörlerinin içerisinde yer alacağı bir yönetim yapısını oluşturmak istiyoruz. Bölgesel Destinasyon Yönetim Organizasyonu kapsamında sadece kış turizmi değil, kültür turizmi, doğa ve spor turizmi, yayla turizmi, sağlık turizmi gibi tüm turizm ürünlerinin yılın 12 ayını kapsayacak şekilde uluslararası alanda tanıtımı ve pazarlanması faaliyetlerini yürütecektir.”

Büyükelçiler, programın ikinci gününde Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde kar raftingi yaptı. Program Erzurum’daki etkinliklerle devam etti. Programın ardından büyükelçiler Ankara’ya döndü.

35 ülke katıldı

Programa, 35 ülkenin Türkiye büyükelçisi katıldı. Katılım gösteren ülkeler şunlar: Azerbaycan, Brezilya, Burundi, Danimarka, Gabon Cumhuriyeti, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Sudan, Hırvatistan, İtalya, Japonya, Kenya, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Kosta Rika, Kuveyt, Kuzey Kıbrıs, Küba, , Libya, Litvanya, Lüksemburg, Makedonya, Malezya, Malta, Meksika, Romanya, Sırbistan, Sri Lanka, Tacikistan, Tanzanya, Vatikan, Vietnam, Zambiya, Filipinler, Letonya, Nijerya ve Fildişi Sahilleri.  

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız