- A + A
Haber Galerisi
Ağrı’da 11 yatırım projesinin fizibilite çalışmalarına başlandı
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Ağrı Dağı ve çevresindeki turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması için hayata geçirmeyi hedeflediği 11 yatırım projesinin fizibilite çalışmalarına başladı.
23.05.2021 19:08:35

“Türkiye’nin Zirvesi” olarak bilinen Ağrı Dağı, SERKA’nın hayata geçirmeyi hedeflediği yatırım projeleri ile dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri haline gelecek. Ajans, küçük ve büyük Ağrı Dağları ile İshak Paşa Sarayı ve Nuh’un Gemisi’nin de içinde bulunduğu geniş bir alanda büyük turizm projelerini hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Ajans’ın Fizibilite Destek Programı kapsamında mali destek almaya hak kazanan “Ağrı Dağı ve Çevresi Turizm Master Planı ve Fizibiliteleri” projesinin sözleşmesi SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir ile yüklenici firma Webglobal Danışmanlık Şirketi temsilcisi Burçin Erkan tarafından imzalandı. Ağrı’yı en önemli turizm destinasyonlarından biri haline getirecek olan bu proje kapsamında 11 yatırım projesinin fizibilite çalışmaları yapılacak.

Ağrı Dağı ve Çevresi Turizm Master Planı ve Fizibiliteleri” projesi kapsamında fizibilite çalışması yapılacak yer ve alanlar şunlar: Ağrı Dağı'nda kayak tesisi, dağcılık faaliyetleri için uygun yüksekliklerde kamp alanı ve dinlenme tesisleri, Meteor Çukuru ve Nuh'un Gemisi’nin bulunduğu alanlara seyir terası ve sosyal tesislerin kurulması, Nuh'un Gemisi Müzesi, Buz Mağaraları ve Meya Antik Kentinin turizm potansiyelinin tespit edilmesi, İshak Paşa Sarayı ile Ahmed-i Hani Türbesi ve çevresindeki tarihi yapıların turizme kazandırılması, Balık Gölü çevresinde konaklama ve sosyal tesislerinin kurulması ile gölde yapılabilecek sosyal ve sportif aktivitelerin belirlenmesi ve Diyadin Kaplıcalarında turizme yönelik günübirlik jeotermal tesis, konaklama ve sosyal tesislerin kurulması.

Proje kapsamında Ağrı’nın turizm alanındaki mevcut durumu, nüfus ve sosyo-ekonomik yapısı, turizm altyapısı ile kültür, doğa ve tarihi unsurların envanter çalışmaları yapılacak. Ağrı’daki turizm potansiyeli analiz edilerek yeni destinasyonların oluşturulması, turistik değer taşıyan tarihi yapılar ile mekanların tespit edilmesi ve buna uygun turist profillerinin analiz edilmesi ve bu konudaki altyapı ile insan kaynakları ihtiyaçlarının ortaya çıkarılması sağlanacak. Proje ile Ağrı’nın turizmine yönelik sorunlar ve gelişme eksenleri tespit edilecek ve günümüzdeki turizm ile turist yönelimleri analiz edilecek. Proje sonunda üretilen projelerin mimari avan projesi ve üç boyutlu canlandırmaları yapılacak ve bu çalışmalarda uygun proje alanları alternatifleriyle birlikte sunulacak.   

Proje kapsamında hazırlanacak master planı hedeflenen pazar ve müşteri ihtiyaçlarına uyacak oteller, kamu misafirhaneleri ve pansiyonları içeren karma bir yapıya sahip olacak. Yine proje sayesinde Ağrı’nın mevcut turizm potansiyelleri doğru şekilde değerlendirilerek ekonomik faaliyetlerde çeşitlilik sağlayarak yöre halkının sosyal yaşama katılımı artırılacak.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız