- A + A
Haber Galerisi
Ağrı’da bilim merkezi ve günübirlik jeotermal tesis kuruluyor
Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) desteğiyle Ağrı’da bilim merkezi ve günübirlik jeotermal tesis kuruluyor.
27.10.2020 11:33:58

Serhat Kalkınma Ajansı, faaliyet yürüttüğü Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerindeki ekonomik ve sosyal potansiyeli birer birer harekete geçiriyor. Bölge illerinin ekonomik ve sosyal parametrelerini analiz eden SERKA, illerin sahip olduğu ve atıl durumda bekleyen beşeri ve ekonomik sermayeyi güdümlü projeler ve eş finansmanla destekleyerek bölgenin kalkınmasına öncülük ediyor.

SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, Kars ve Ardahan’dan sonra Ajans’ın Ağrı’da yürüttüğü projeleri yerinde inceledi. Taşdemir Ajansın, iç donanımı, tefrişat ve teknolojik cihazlar için destek verdiği ve Ağrı İl Özel İdaresi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle yapılan Ağrı Bilim Merkezi’ni gezdi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin ile inşaatı devam eden Bilim Merkezi’ni gezen Taşdemir, çalışmalar hakkında proje koordinatöründen bilgi aldı. Bina yapım işi biten proje kapsamında Ağrı’da çocuk ve gençler, öğrenme becerilerini geliştirebilecek ve sosyal aktivitelerde bulunabilecekleri bir mekana kavuşacaklar. Bilim merkezinin faaliyete geçmesiyle okul dışı öğrenme ortamı sağlanmış olacak, bilim ve teknoloji alanında ileri teknolojik ekipmanlar ile donatılmış atölyelerde çocuklar ve gençler uygulamalı olarak eğitim görecekler. Bilim merkezinin 2021 yılının başında açılması hedefleniyor.

GÜNÜBİRLİK JEOTERMAL TESİS

SERKA desteğiyle hayata geçirilen ikinci proje ise, Günübirlik Jeotermal Tesis projesi. Ahmed-i Hani Havaalanı karşısında yapımı devam eden Karaköse Kaplıcası ve Turizm Alanı projesi ile sağlık turizminin geliştirilmesi hedefleniyor. Bölge halkının hizmetine sunulacak olan tesislerde termal yüzme havuzu, olimpik yüzme havuzu, aile locaları kafeterya ve idari kısımlar bulunuyor.  Tesisler yürüme mesafesinde bulunuyor. Kent merkezinde yaşayan sakinler, araç kullanmadan günübirlik yürüyerek gidip gelebilecekler. Pek çok hastalığın tedavisinde önemli bir etken olan termal tesisler, sadece Ağrı değil, bölge illerine de hizmet verecek. 

SERKA Genel Sekreteri Taşdemir ile İl Genel Sekreteri Erhan Tenekeci proje sahasında incelemelerde bulunarak proje yetkililerinden bilgi aldı. Yaklaşık 800 dönüm üzerine kurulan Karaköse Kaplıcası ve Turizm Alanı projesinin de önümüzdeki yıl bahar aylarında bitirilerek hizmete açılması hedefleniyor.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız