- A + A
Ağrı’da SERKA desteğiyle 2. Foto Safari etkinliği başladı
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile Ağrı’daki kamu kurumlarının işbirliğiyle hayata geçirilen 2.Foto Safari etkinliği Türkiye genelinde yaklaşık 50 profesyonel fotoğrafçının katılımıyla bugün başladı.
21.05.2021 11:25:15

Ağrı’daki tarihi, turistik ve doğal güzelliklerin fotoğraflarının çekileceği ve kurumların işbirliğiyle düzenlenecek olan 2.Foto Safari etkinliği başladı. Ağrı Valiliği, Ağrı Belediyesi, Serhat Kalkınma Ajansı, Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Foton Derneği tarafından düzenlenen Foto Safari etkinliği Türkiye genelinde 50’yi aşkın profesyonel fotoğrafçının katılımıyla başladı. Profesyonel fotoğrafçıların ücretsiz katılım sağladığı etkinlik öncesi Grand Cenas Otel’de düzenlenen toplantıya Ağrı Valisi Osman Varol, Belediye Başkanı Vekili Mehmet Özgül, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut ile fotoğrafçılar katıldı. Toplantıda konuşan Fotoğrafçı ve Belgesel Yapımcısı Coşkun Aral, bölgenin zengin bir tarihi ve kültürel potansiyele sahip olduğunu ve Ağrı Dağı’nın Türkiye’nin zirvesi olmasının yanı sıra kutsallığıyla da ön plana çıktığını söyledi. Ağrı Valisi Osman Varol da Foto Safari etkinliğinde Türkiye’nin farklı bölgelerinden birçok fotoğrafçıyı Ağrı’da buluşturduklarını belirtti. Varol, haritada Türkiye’nin yerini gösteremeyen insanların Ağrı Dağı aracılığıyla Türkiye’nin yerini tespit ettiklerini ve bunun da Ağrı’nın önemini ortaya koyduğunu söyledi. Etkinlikte, Ağrı kent merkezi ile ilçe ve köylerinin tarihi, turistik mekânları ile sosyal yaşamın belgelenmesi, tarihi dokusunun bilinirliğinin arttırılması ve kentin tanıtımının yapılması amaçlanıyor. Foto Safari etkinliğine Türkiye genelinde 50’yi aşkın fotoğrafçı katılım sağladı. Her fotoğrafçının 12 eserle katılabileceği Foto Safari etkinliğinin jürisi Coşkun Aral, Ali İhsan Öztürk, Mustafa Seven ve Tanin Helvacı’nın da aralarında bulunduğu 9 kişiden oluşuyor. Safari etkinliği sonrası 24 Mayıs günü fotoğrafçıların farklı mekanlarda çektiği toplam 240 fotoğrafın değerlendirilmesi yapılarak sonuçları açıklanacak. Etkinlik sonucunda dereceye girenlere ödülleri verilecek. Foto Safari etkinliğinde birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL ve üçüncüye 500 TL ödül ve sergileme ödüllerine de 250 TL ödül verilecek.

 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız