- A + A
Haber Galerisi
Ardahan’a SERKA destekli “Bilim ve Yaşam Akademisi”
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Ardahan Üniversitesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle ortaklaşa sunduğu “Bilim ve Yaşam Akademisi” projesinin hayata geçirilmesi için sözleşme imzaladı.
02.08.2019 17:28:06

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı’nın Küçük Ölçekli Altyapı-4 Mali Destek Programı’na, Ardahan Üniversitesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle ortaklaşa sunduğu “Bilim ve Yaşam Akademisi: Ardahanlı Gençler ve Kadınlar Yarınlara Hazırlanıyor” projesi mali destek almaya hak kazandı. Projenin hayata geçirilmesi için SERKA ile Ardahan Üniversitesi arasında sözleşme imzalandı. Üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezi’nde düzenlenen imza törenine Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Faruk Demir, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Biber, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, SERKA Genel Sekreteri Oktay Güven katıldı. Törende, üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Dr.Nilcan Albayrak tarafından projeyle ilgili sunum yapıldı. Projeyle ilgili yapılan konuşmaların ardından SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Ardahan Valisi Mustafa Masatlı ile Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Biber proje sözleşmesini imzaladı.

Çok amaçlı proje kapsamında, Sürekli Eğitim Merkezi’nde STEM ve Robotik Kodlama Eğitim Atölyeleri kurulacak, 3 boyutlu tasarım, ahşap tasarımı, mekanik, sosyal inovasyon ve İngilizce, Rusça, Gürcüce yabancı dilleri konularında eğitim öğretim çağında bulunan çocuklara ve gençlere eğitim verilecek. Ardahanlı kadınlara yönelik olarak da, meslek kazandırma ve meslek gelişim kursları, kişisel gelişim, kültür, sanat ve beceri kursları düzenlenerek hem sosyal hayata hem de iş hayatına katılımları sağlanacak. Proje aynı zamanda, eğitim merkezinin dışında yapılacak planetaryum (gökevi) aracılığıyla özellikle eğitim çağında bulunan gençlerin uzay bilimleri, evren ve güneş sistemi hakkında bilgi ve birikimlerini artırmayı, sosyal ve ekonomik kalkınmayı sağlayarak göçü azaltmayı hedefliyor.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız