- A + A
Haber Galerisi
Ardahan’da iş geliştirme merkezi için fizibilite raporu hazırlanacak
Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) desteğiyle Ardahan Belediyesi tarafından İş Geliştirme Merkezi kurulması için fizibilite raporu hazırlanacak.
08.10.2021 17:22:27

Serhat Kalkınma Ajansı’nın Fizibilite Desteği Programı kapsamında Ardahan’daki değerlerin ekonomiye kazandırılması için fizibilite raporu hazırlanacak. Projenin sözleşmesi SERKA Genel Sekreter Vekili Nesim Karakurt ile Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir tarafından imzalandı. Ardahan’da katma değer yaratacak değerlerin atölyelerde işlenerek ekonomiye ve turizme kazandırılması amaçlanıyor. Kadın ile genç istihdamına katkı sağlanması amacıyla hayata gerilecek proje kapsamında gençler ve kadınlar için yeni istihdam alanlarının yaratılması da hedefleniyor. Ardahan’ın değerleri arasında kaz tüyü, ahşap, seramik ve çini kullanılarak yapılacak hediyeli eşyalar, Ardahan’a özgü değerli taşlar, halı, kilim ve heybeler, Damal Bebeği ve Posof Taş Bebeği bulunuyor. Kurulacak atölyelerde bir taraftan genç ve kadın istihdam alanları geliştirilirken, diğer yandan kentin sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan desteklenmesi hedefleniyor. 

Ardahan’ın yöresel değerleriyle ilgili hazırlanacak fizibilite raporlarından sonra yatırıma uygun alanlar için atölyeler kurulacak. Bu atölyelerde üretilecek ürünler aracılığıyla Ardahan’ın tanınırlığı, turizmi ve istihdamı artacak.

 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız