- A + A
Haber Galerisi
Ardahan’da “Örnek Üretici Yetiştirme Programı” düzenlendi
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Türkiye genelinde belirlediği “Kaynak Verimliliği” teması kapsamında Serhat Kalkınma Ajansı tarafından büyükbaş hayvancılık işletmelerine yönelik olarak “Örnek Üretici Yetiştirme Programı” düzenlendi.
18.03.2020 16:57:11

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), 2020 teması içerisinde Örnek Üretici Yetiştirme Programı kapsamında Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ardahan Damızlık Sığır Yetiştiricileri işbirliği ile Ardahan merkez, Çıldır, Hanak, Göle ve Posof ilçelerinde üçer günlük eğitim düzenlendi. Eğitimler Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri tarafından verildi. Kent merkezi ve ilçelerde düzenlenen eğitimlere 115 üretici katıldı. Eğitimlerde, hayvan hastalıkları, sürü sağlığı, buzağı sağlığı, hayvancılıkta besleme ve besleme hastalıkları, hayvancılıkta işletme verimliliği, çiftlik ve barınak planlama konularında üreticilere bilgi verildi. Alanında uzman akademisyenler tarafından verilen eğitimlerde, katılımcıların bilgi düzeyinin ölçülmesi ve eğitimlerin etkisinin de karşılaştırılması gerçekleştirildi. Eğitimler sonucunda başarı gösteren katılımcıların, iyi uygulama örneklerini yerinde görmeleri için önümüzdeki dönemde düzenlenecek teknik inceleme ziyaretine katılmaları sağlanacak.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız