- A + A
Haber Galerisi
Ardahan ve Iğdır’da mesleki eğitim faaliyetleri yapıldı
Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) dört İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı işbirliği kapsamında Ardahan ve Iğdır illerinde mesleki eğitim faaliyetleri gerçekleştirildi.
26.12.2019 17:31:13

SERKA ve Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle lise öğrencilerine yönelik Etkili Sunum Teknikleri Eğitimi verildi. Ardahan kent merkezindeki Kazım Karabekir, Şehit Türkmen Tekin, Şehit Er Serhat Şanlı ve Şehit Uzman Çavuş İbrahim Erdoğan Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde öğretmen ve öğrencilere Etkili Sunum Teknikleri Eğitim verildi. Eğitmen Elvan Özsel tarafından Ardahan Yatırım Destek Ofisi eğitim salonunda gerçekleştirilen eğitime 23 öğretmen ve 33 öğrenci katıldı. Eğitimlerde, sunum hazırlığı, stres ve heyecan kontrolü, beden dili, araştırma yöntemleri ve duygu durumu yönetimi konularında bilgi verildi. Eğitimler, deneyimsel öğrenme metoduyla interaktif olarak gerçekleştirildi.

IĞDIRLI ÖĞRENCİLER ARSİN OSB’Yİ ZİYARET ETTİ

Öte yandan, SERKA’nın Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği organizasyon kapsamında Iğdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve okul yetkilileri Trabzon’un Arsin ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ercan Budanur ile SERKA Iğdır YDO Koordinatörü Ramazan Doğaner’in de eşlik ettiği ziyarette, sanayi bölgesindeki işyerleri ziyaret edildi. Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri teorik olarak öğrendikleri bilgileri sahada görme olanağı buldu. Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, öğrenci ziyaretlerinden memnun olduklarını dile getirerek, ülke ekonomisi için mesleki eğitimin önemine vurgu yaptı. Çelebi, “Ülkemizde üretim sorunlarının başlıca faktörlerinden birisi nitelikli iş gücünün sanayide yer bulamamasıdır. Bu nedenle Arsin OSB olarak, mesleki ve teknik eğitime hassasiyetle yaklaşıyoruz ve bu tarz organizasyonların içinde yer almaktan memnuniyet duyuyoruz.” dedi. SERKA Iğdır YDO Koordinatörü Doğaner de, Kalkınma Ajanslarının 2019 Yılı Mesleki ve Teknik Eğitim Teması Uygulama çerçevesi kapsamında TRA2 Bölgesinde Ajans faaliyetlerinin eşgüdümlü bir şekilde sürdüğünü söyledi.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız