- A + A
Haber Galerisi
Bakanlık temsilcilerinden SOGEP projelerine ziyaret
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Kars’ta SERKA tarafından desteklenen projelere inceleme ziyaret gerçekleştirildi.
09.12.2020 14:59:47

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Planlama, Programlama ve Kentsel Gelişme Dairesi Başkanı Fatih Gökyurt ile Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir SOGEP programı kapsamında Kars’ta sürdürülen projeleri gezdi. Kars merkez ve ilçelerinde sürdürülen projeler SERKA’nın mali destekleriyle hayata geçiriliyor. Daire Başkanı Gökyurt ile SERKA Genel Sekreteri Taşdemir, Ajans’ın Milli Eğitim Müdürlüğü’yle birlikte Haydar Aliyev, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile İlim Yayma Cemiyeti’nde sürdürülen projeleri gezdi. Kars Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay’ın da eşlik ettiği ziyarette Gökyurt ve Taşdemir Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Usta Eller, Güçlü Atölyeler, Parlak Gelecekler” isimli projenin yetkililerinden bilgi aldı. Kars merkez, Sarıkamış ve Kağızman ilçelerinde sürdürülen projeler kapsamında kurulacak olan atölyelerde öğretmen ve öğrencilere eğitimler veriliyor. Projeler gençlerin iş kurma ve yürütme konusunda bilgi sahibi olmalarını, bu süreçte rol ve sorumluluklarının farkına varmalarını ve iş fikirlerine yönelik iş modeli hazırlayabilecek bilgi ve deneyim edinmelerini amaçlıyor. Daire Başkanı Gökyurt ile SERKA Genel Sekreteri Taşdemir daha sonra İlim Yayma Cemiyet Kars Şubesi’nde sürdürülen Serhat Gençlik Merkezi projesini ziyaret ederek, proje yetkililerinden bilgi aldı. Bölgenin beşeri sermayesine katkı sunmak amacıyla hayata geçirilen projenin bitmesiyle bölge illeri ve Türkiye için her alanda iyi ve çağın standartlarına uygun yetişmiş, geleceğe umutla bakan bir kesimin ortaya çıkarılması hedefleniyor.  

“Usta Eller, Güçlü Atölyeler, Parlak Gelecekler” ile Serhat Gençlik Merkezi projelerinin toplam bütçesi 3.8 milyon TL ve bu iki bütçenin 3.3 milyonu SERKA tarafından karşılanıyor.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız