- A + A
Haber Galerisi
Balık Gölü Festivali sona erdi
Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) desteğiyle Ağrı’daki Balık Gölü’nde bu yıl ikincisi düzenlenen Balık Gölü Festivali, Grup İmera’nın konseriyle sona erdi.
12.07.2021 11:13:43

Ağrı’nın Doğubayazıt ve Taşlıçay ile Iğdır’ın Tuzluca ilçeleri arasındaki en yüksek göllerden biri olan 2 bin 241 rakımlı Balık Gölü Festivali sona erdi. Bu yıl ikincisi düzenlenen Balık Gölü Festivali, Taşlıçay Belediyesi, Kütür ve Turizm Bakanlığı, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) desteğiyle yapıldı. Covid-19 salgını nedeniyle uzun süre dışarı çıkamayan aileler, çocuklarıyla birlikte festivalin keyfini çıkardı. Festivale katılanlardan bazıları piknik yaparken, kimileri de at bindi ve ailesiyle tekne turu yaptı. İki gün süren festivalin Pazar günkü son etkinliklerinde çocuklar doyasıya eğlendi. Daha sonra yerel sanatçılar konser verdi. Sanatçıların türküleri eşliğinde yüzlerce kişi halay çekerek eğlendi. Festivalin son etkinliği ise Grup İmera’nın konseri oldu. Türkiye’nin en yüksek göllerinden biri olan Balık Gölü, Grup İmera’nın çaldığı Karadeniz ezgilerine ev sahipliği yaptı. Festivale katılan yüzlerce kişi, kemençe ve tulum eşliğinde horon oynadı ve halay çekti. Gençler, Grup İmera’nın seslendirdiği Karadeniz ezgilerine eşlik etti ve sanatçılarla birlikte türkü söyledi. Festivalin ilk gününde de Çoban Ali, Mustafa Ceceli birer konser vermişti. Akşam saatlerinde ise dengbejlerin konseri TRT Kurdi ekranlarında canlı yayınlanmıştı. 2.Balık Gölü Festivali, ikinci gününde Grup İmera’nın verdiği coşkulu konserle sona erdi.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız