- A + A
Haber Galerisi
Balık Gölü’nde festival coşkusu
Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) desteğiyle Ağrı’daki Balık Gölü’nde bu yıl ikincisi düzenlenen “Geleneksel Balık Gölü Festivali” binlerce kişinin katılımıyla coşkuyla kutlanıyor.
11.07.2021 11:28:52

Türkiye’nin en yüksek göllerinden biri olan Ağrı’nın Doğubayazıt ve Taşlıçay ile Iğdır’ın Tuzluca ilçeleri arasındaki 2 bin 241 rakımlı Balık Gölü’nde festival coşkusu yaşanıyor. Bu yıl ikincisi düzenlenen Balık Gölü Festivali, Taşlıçay Belediyesi, Kütür ve Turizm Bakanlığı, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) destekleriyle gerçekleştiriliyor. Ağrı, Iğdır, Van ve çevre illerden festivale katılmak için sabahın erken saatlerinde binlerce kişi festival alanına akın etmeye başladı. Esnaflar satış yapmak için ürünlerini araçlarıyla festival alanına taşıyarak Taşlıçay Belediyesi tarafından hazırlanan çadırlarda tezgâh açtı. Festivalde birbirinden renkli yarışmalar düzenlendi. Su oyunları etkinlikleri, belediye başkanlarının katıldıkları çuvalla koşu yarışmaları ve palyaço gösterisi festivale katılan çocuklar ve yetişkinler için renkli görüntüler oluşturdu. Ardından Iğdır Kafkas halk oyunları gösteri sundu. Daha sonra ses sanatçısı Çoban Ali festival alanında konser verdi. Festivale katılan binlerce kişi Çoban Ali’nin Türkçe ve Kürtçe türküleri eşliğinde halay çekip eğlendi. Konserin ardından festivale destek veren kurum ve kuruluş temsilcilerine plaket verildi. Festivalin açılış programında ise Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir ile milletvekili ve siyasi parti temsilcileri birer konuşma yaptı. Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir 2019 yılında ilkini gerçekleştirdikleri Balık Gölü Festivali'ni geçen sene Covid-19 salgını nedeniyle iptal etmek zorunda kaldıklarını anımsattı. Festivale katılan binlerce kişinin verilen konserlerle doyasıya eğlendiğini belirten Taşdemir, 'Balık Gölü 2 bin 241 rakımla ülkenin en yüksek gölüdür. 34 bin kilometrekarelik alana sahip olan Balık Gölü'nün en derin noktası 37 metredir. Bugün burada devlet ve millet el eleydi, biz bu tabloyu özlemiştik' dedi. Taşdemir, konuşmasının sonunda Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi’den göl yolunun asfaltlanmasını istedi.

CECELİ KONSER VERDİ

Protokol konuşmalarının ardından festival, ses sanatçısı Mustafa Ceceli’nin konseriyle devam etti. Ceceli’nin söylediği Türkçe ve Kürtçe türküler eşliğinde festivale katılan binlerce kişi Ceceli’nin türkülerine halay çekerek ve türkü söyleyerek eşlik etti. Programa, Taşlıçay Kaymakamı Murtaza Ersöz, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı Kasım Bulan, Serhat Kalkınma Ajansı Ağrı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Gökhan Özince, kurum ve kuruluş temsilcileri ile Ağrı, Iğdır ve çevre illerden gelen binlerce vatandaş katıldı.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız