- A + A
Haber Galerisi
Iğdır balı için tanıtım günleri düzenlendi
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Iğdır Arıcılar Birliği’nin işbirliğiyle Iğdır balı için tanıtım günleri düzenlendi.
18.10.2019 16:31:53

Kent merkezindeki Yeraltı Çarşısı üzerinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Iğdır Balı Tanıtım Günleri etkinliğine Vali Enver Ünlü, Vali Yardımcısı Yunus Koç, SERKA Genel Sekreteri Oktay Güven, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, bal üreticileri ve vatandaşlar katıldı. Kent genelinde üretilen bal çeşitlerinin sergilendiği etkinlikte arılara benzer kıyafet giyinen ilkokul öğrencileri gösterisi sundu ve misafirlere bal ikramında bulunuldu. Daha sonra protokol bal stantlarını gezerek arıcılara hediye takdim etti. Programda konuşan SERKA Genel Sekreteri Oktay Güven, arıcılık sektörüyle ilgili olarak Ajans’ın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Iğdır balının coğrafi işaret alması için gerekli adımların atılacağını belirten Güven, “Henüz sanayileşmemiş bölgelerde tarımsal üretimin ve elde edilen ürünlerin katma değer yaratılarak ticarileşmesi çok önemlidir” dedi.

Daha sonra konuşan Iğdır Valisi Enver Ünlü, arıcılığın giderek önem kazanmaya başladığını belirterek, “Günümüzde arıcılık olgusu her geçen gün gelişmekte ve ülkelerin ulusal gelirlerinde önemli bir yer işgal etmektedir. Devletimiz gerek verdiği teşviklerle, gerekse yaptığı projelerle her zaman üreticilerimizin yanında olmuştur, olmaya da devam edecektir” dedi. Çeşitli etkinliklerin ardından protokol stantları gezerek balları tattı.

Iğdır Balı Tanıtım Günleri etkinliği 20 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız