- A + A
Haber Galerisi
Iğdır Cezaevi’ndeki hükümlülere SERKA desteği
Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) desteğiyle, Iğdır Cezaevi’ndeki hükümlüler için seralar, üretim bantları ve spor alanları yapılacak.
30.01.2020 08:40:19

Serhat Kalkınma Ajansı, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Iğdır Kapalı Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü’nün “Yarınlarda Ben de Varım” projesine mali destek verecek. “Yarınlarda Ben de Varım” projesi kapsamında hükümlülerin çalışabilecekleri seralar ve üretim bantları kurulacak, hükümlüler için dinlenme ve spor alanları yapılacak. Seraların ve üretim bantlarının kurulmasıyla hükümlüler bir taraftan çeşitli ürünler yetiştirirken diğer taraftan da bu ürünleri kayısı ve ceviz reçeli, salça gibi nihai ürünlere dönüştürerek bölge ekonomisine katkıda bulunacak. Üretim sürecine katılacak olan hükümlülere ücret ve kar payı verilecek ve ailelerine ekonomik katkıda bulunmaları sağlanacak.

“Yarınlarda Ben de Varım” projesinin başka bir hedefi de, dezavantajlı konumda olan ve herhangi bir zanaat ve meslek sahibi olmayan hükümlülere meslek edindirmek. Proje kapsamında birçok hükümlü meslek sahibi edilerek topluma kazandırılacak ve cezaevinden çıktıktan sonra istihdam edilmelerinin önü açılacak. Yapılacak olan dinlenme ve spor alanlarıyla da, hükümlüler boş vakitlerini değerlendirerek sosyalleşme sürecine katılma olanağı bulacak. 

Iğdır Kapalı Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü’nün “Yarınlarda Ben de Varım” projesinin sözleşmesi SERKA Genel Sekreteri Oktay Güven ile Iğdır Kapalı Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürü İlhan İrgin tarafından imzalandı. Sözleşmenin imzalanmasıyla proje kısa sürede hayata geçirilecek.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız