- A + A
Haber Galerisi
Iğdır Kent Ormanı bölgenin cazibe merkezi olacak
Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) desteğiyle, 320 dönüm üzerine kurulu kent ormanında yürütülen projeyle Iğdır bölge illerinin cazibe merkezi haline gelecek.
02.11.2020 14:28:04

SERKA’nın, Turizm Yatırımlarını Destekleme Programı (TURDES) kapsamında Iğdır Kent Ormanı’nda yürüttüğü proje, Iğdır’ı cazibe merkezine dönüştürecek. Iğdır-Kars karayolunda kent merkezi çıkışında bulunan 320 dönümlük arazi üzerinde kurulu kent ormanı, Ajansın desteklediği proje bölge illeri içini birbirinden farklı kültür, doğa ve spor etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Ormanlık alanda 5 kilometrelik ATV parkuru, 2 kilometrelik yürüyüş parkuru, zipline, macera parkı, binicilik parkuru, hayvanat bahçesi, aynı anda 1000 kişiye hizmet verebilecek 100 adet kamelya, restoran, gölet, kış mevsimi konseptli aile locaları ve gölet bulunuyor. Dört mevsim hizmet verecek olan kent ormanında, çocuk, aile ve gençlere yönelik pek çok etkinlik bir arada gerçekleştirilebilecek. Ağrı Dağı manzaralı günübirlik tesislerde çocuk, genç ve yetişkinlerin binebilecekleri yarış atları, zipline etkinliği, macera parkı aktiviteleri, trekking ve dağcılar için kamp alanları bulunuyor. Çocuklarıyla birlikte güzel vakit geçirmek isteyen aileler, kahvaltı, öğle ve akşam yemeği hizmeti alabilecek, 10’ar kişilik kamelyalarda kendilerine özel çeşitli etkinlikler düzenleyebilecekler. Hazırlanan 5 kilometrelik parkurda gençler ATV araçlarına binerek safari turu yapabilecek. Zipline etkinliği ise macera arayanlar için tasarlanmış bir konsept. Kent ormanını birok yerinde zipline etkinliği yapılabilecek.   

 

TAŞDEMİR, PROJEYİ YERİNDE İNCELEDİ

 

SERKA’nın desteğiyle yürütülen ve yüzde 50’si Ajans tarafından karşılanan yaklaşık 800 bin liralık projenin 2021 yılının mart ayında bitirilmesi hedefleniyor. Projenin yürütüldüğü kent ormanını gezen SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, firma yetkilisinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. ATV parkuru, macera parkı, kamelyaları ve binicilik parkurunu gezen Taşdemir, ATV aracına binerek tur attı. Iğdır Kent Ormanı’nda yürütülen proje ile birbirinden farklı pek çok etkinliğin yapılabileceğini belirten Genel Sekreter Taşdemir, “Ajansımızın faaliyet yürüttüğü Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illeri arasında, kültür doğa ve spor açısından iklimi en uygun olan kentimiz Iğdır’dır. Bu anlamda, çok amaçlı ve bölge insanının pek çok etkinliği bir arada yapabilecekleri, günübirlik gelip dinlenebilecekleri ve çocuklarıyla eğlenceli ve güzel vakit geçirebilecekleri bir mekana ihtiyaç vardı. Bu projenin hayata geçirilmesiyle, bu anlamda Iğdır bölge illerinin cazibe merkezi haline gelecek” dedi.

Iğdır Kent Ormanı’ndaki proje ziyaretini tamamlayan Genel Sekreter Taşdemir, daha sonra Ajans tarafından Iğdır’da yürütülen diğer projeleri gezdi.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız