- A + A
Haber Galerisi
Iğdır, SERKA projeleriyle tekstil kentine dönüşüyor
Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) mali desteğiyle Iğdır İl Özel İdaresi ile Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından yürütülen projeler kapsamında kurulacak tekstil yatırımları ile binlerce genç, kadın ve engelli için istihdam yaratılacak.
20.08.2021 11:26:49

Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, Ajans desteğiyle Iğdır Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirilen iki tekstil projesini ziyaret ederek yetkililerden projelerin aşamalarıyla ilgili bilgi aldı. Program otoritesinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın olduğu ve Ajansın desteğiyle yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Iğdır Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Tekstilkent ile İstihdama Katkı Projesi” gençler, kadınlar ve engelliler için umut kapısı oldu. Proje kapsamında biri mesleki atölye olmak üzere toplam üç adet tekstil binası yapılacak. Mesleki eğitim atölyesinde tekstil fabrikasındaki model çıkarma, kesim, ütü gibi temel işler konusunda uygulamalı eğitim faaliyetleri yürütülecek. Atölyede overlok makineleri, kilit diş makineleri, kalıp hazırlama setleri ile yılda 560 kadın, 970 genç ve 112 engelli birey tekstil sektöründe eğitim alıp meslek sahibi olacak. Uzun vadede yaklaşık 4 bin kişinin istihdam edilmesinin amaçlandığı proje ile tekstile yönelik mesleki eğitim sağlanarak ildeki dezavantajlı grupların istihdama katılımı sağlanacak.  

SERKA desteğiyle kurulacak olan tekstil fabrikaları aracılığıyla hem istihdam sağlanacak hem de tekstil sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü ihtiyacı karşılanmış olacak. SERK A Genel Sekreteri Taşdemir, Iğdır Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Gizem Coşkun ve Sanayi, Ulaştırma ve Enerji Birim Başkanı Ramazan Mutlu Doğaner’le birlikte Iğdır OSB’de yaptığı toplantılarda projelerin durumu ve geldiği aşamayla ilgili proje yetkililerinden bilgi aldı ve projelerin tamamlanarak hayata geçirilmesi için Ajans olarak her türlü yardımı vereceklerini söyledi.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız