- A + A
Haber Galerisi
İranlı işadamından Kars’a 2 milyon avroluk yatırım
İran’ın yapı kimyasalları sektöründeki büyük firmalarından biri olan Alvan Company, Kars’ta nanoteknolojiye dayalı yangın geciktirici inşaat malzemesi üretecek.
27.05.2021 15:57:31

İran İslam Cumhuriyet’inin yapı kimyasalları sektöründeki büyük firmalarından biri olan Alvan Paint and Resin Production Company (Alvan Boya ve Reçine Üretim Şirketi) yetkilisi Ramin Safavian ile MÜSİAD Kars Şube Başkanı Şahin Aydın, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir’i ziyaret etti. Taşdemir, SERKA’nın bölgeye yatırım yapacak işadamlarına destek olduğunu belirterek, yatırım sürecinin hızlandırılması için her türlü kolaylığın sağlanacağını söyledi. Alvan Şirketi yetkilisi Ramin Safavian ise fabrikanın Kars Organize Sanayi Bölgesi’inde yapım aşamasına geçtiğini ve Kars’a yaklaşık 2 milyon avroluk yatırım gerçekleştireceklerini ifade etti. Safavian, nanoteknolojiye dayalı çimento tozu gibi yangın geciktirici inşaat malzemesini Türkiye’de ilk defa Türk malı olarak üretip Ortadoğu, Avrupa, Uzakdoğu ve Türki cumhuriyetlerine ihracat yapacaklarını dile getirdi. Safavian,  Avrupa’nın muhtelif şehirlerinde firma şubelerinin bulunduğunu ve sektörde önemli bir paya sahip olduklarını söyledi.

SERKA Genel Sekreteri Taşdemir, yatırımın Kars’a kazandırılmasına öncülük eden MÜSİAD Kars kurucu başkanı Şahin Aydın’a ve şirket yetkilisi Safavian’a teşekkür ederek, Serhat Kalkınma Ajansı’nın Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır illerinde yatırım yapacak işadamlarına gerekli her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti.  

.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız