- A + A
Haber Galerisi
Öğretmenler, Adıyaman ve Bingöl’deki örnek uygulamaları inceledi
Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) organizasyonuyla, Ardahan’daki 13 öğretmen ve şube müdürü, Bingöl ve Adıyaman’a giderek meslek liselerindeki iyi uygulama örneklerini inceledi.
26.11.2019 16:27:53

Mesleki ve teknik eğitim faaliyetleri kapsamında Serhat Kalkınma Ajansı’nın Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı işbirliği çerçevesinde, kent merkezi ve ilçelerdeki mesleki ve teknik liselerde görev yapan öğretmen ve okul müdürlerinden oluşan 13 kişilik grup, Bingöl ve Adıyaman’a gitti. İki ildeki mesleki ve teknik liseleri ziyaret eden öğretmen grubu, mobilya, metal, elektrik, makine ve bilişim atölyelerinin eğitim ve iş süreçleri, atölyelerin donatılması, okullara bağlı döner sermaye işletmelerinin çalışma şartları ve verimliliği ile proje ofisleri hakkında okul yetkililerinden bilgi aldı. Grup, okul ziyaretlerinin ardından metal-elektrik, mobilya ve bilişim sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri ziyaret etti. Firma yetkilileri, faaliyet gösterdikleri alanlar, iş akış süreçleri, mesleki eğitim faaliyetleri kapsamında staj yapan öğrencilerin durumu, istihdamı, iş başı eğitimi, özel sektörün mesleki ve teknik eğitim bağlamında devletten beklentileri hakkında öğretmenlere bilgi verdi. Bingöl ve Adıyaman’daki iyi uygulama örneklerini inceleyen öğretmenler, edindikleri tecrübe ve bilgileri görev yaptıkları liselerle paylaşacaklar.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız