- A + A
Haber Galerisi
Patnos mutlu bir geleceğe hazırlanıyor
Patnos İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Serhat Kalkınma Ajansı’na sunduğu ve mali destek almaya hak kazanan “Umutlu Toplum Mutlu Bir Gelecek” projesinin sözleşmesi imzalandı.
16.10.2020 09:16:30

Ağrı’nın Patnos İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 12-18 yaş aralığındaki gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak kalarak, sanatsal, sportif ve zihinsel faaliyetler için kolları sıvadı. SERKA’nın mali destek programına başvuran Patnos İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında sunduğu “Umutlu Toplum Mutlu Bir Gelecek” projesinin sözleşmesi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Taşdemir ile SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir arasında imzalandı. Proje kapsamında kurulacak olan eğitim merkezinde eğitim ve öğretimden kopmuş ya da halen aktif öğrenci olan 12-18 yaş aralığındaki çocuk gruplarına ulaşılması hedefleniyor. İlk beş yıl içerisinde beş binden fazla çocuğa eğitim verilmesi amaçlanıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Taşdemir projenin amacını şöyle açıkladı: “Patnos ilçesinde gerek yaygın gerekse örgün eğitimde yer alan gençlerimizin ve çocuklarımızın sanatsal, sportif ve akıl oyunları etkinlik ve eğitimlerini alabilecekleri, zararlı alışkanlıklardan uzak kalacakları, atölye eğitimleriyle belirli bir alanda beceri sahibi olacakları ve alacakları bu eğitimleri gündelik yaşamlarında kullanabilecekleri bir merkez kurulması amaçlanmıştır. Merkezde aynı zamanda zararlı alışkanlıklara bulaştığı tespit edilmiş çocukların iyileştirme ve önleme çalışmalarıyla topluma faydalı birer birey olmaları amaçlanmaktadır.”

Projeye ilçe kaymakamlığı, ilçe emniyeti ile gençlik ve spor müdürlüğü de destek veriyor.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız