- A + A
Haber Galerisi
Serhat illeri Ankara’da tanıtılıyor
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Kars, Ardahan, Iğdır Dernekler Federasyonu (KAIFED) tarafından düzenlenen “Tanıtım Günleri” etkinliğine katıldı.
24.01.2020 16:32:21

KAIFED tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri etkinliği Ankara’daki Altınpark Fuar Merkezi’nde yapılıyor. Etkinliğe, eski Başbakan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Ankara Valisi Vasip Şahin, Kars Valisi Türker Öksüz, Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Iğdır Valisi Enver Ünlü, SERKA Genel Sekreteri Oktay Güven ile milletvekilleri, belediye başkanları ve üç ildeki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Bölge illeri adına konuşan Kars Valisi Türker Öksüz, Kars, Ardahan ve Iğdır illerinin stratejik önemine vurgu yaptı ve tarihi, kültürel ve turistik değerler ile yöresel ürünlerin önemini dile getirdi.

“ANFA PARK’TA SERHAT İLLERİ RÜZGARI ESECEK”

Etkinliğin açılışında konuşan eski Başbakan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım fuara gelen yüzlerce esnafın, üç ilden gelen hemşerileriyle buluşacağını belirterek, “ANFA Park’ta Kars, Ardahan ve Iğdır rüzgarı esecek” dedi. Yıldırım, “Amaç burada gurbette bulunan hemşerilerle gurbetin güzelliklerini göstermek, kaşarını buluşturmak, kazını tattırmak, uzun elmasından yedirmek ve bütün güzellikleriyle burada yaşayan hemşerileri bir araya getirmektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, protokol bölge illerine ait yöresel ürünlerin sergilendiği stantları gezdi. Eski Başbakan Yıldırım, döner tezgahına takılan kaşardan keserek gelen vatandaşlara ikram etti. Protokol daha sonra SERKA standında oturarak bir süre sohbet etti. Protokole kaşar peyniri, Kars ketesi ikram edildi. Etkinlikte stant açan Serhat Kalkınma Ajansı da, illerin tarihi, turistik ve kültürel değerlerine ait tanıtım materyali dağıttı. Binlerce kişinin ziyaret ettiği Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri etkinliği 26 Ocak Pazar gününe kadar devam edecek. 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız