- A + A
Haber Galerisi
Serhat illerindeki 35 belediye, Kent Bilgi Sistemi’ne geçiyor
Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) girişimleriyle Cumhurbaşkanlığı İcraat Programı’na alınan Serhat illerindeki 35 belediye, Kent Bilgi Sistemi uygulamasına geçiyor.
03.09.2021 13:56:38

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı, bölgesindeki 4 il, 22 ilçe ve 9 belde olmak üzere toplam 35 belediyenin Kent Bilgi Sistemi uygulamasına geçmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile işbirliği yaptı. Serhat şehirlerinde, akıllı şehir uygulamalarının temeli olan Kent Bilgi Sistemleri’nin kurulması için SERKA’nın girişimiyle Cumhurbaşkanlığı Beşinci 180 Günlük İcraat Programı’na alınan 35 belediyede, e-belediye bilgi sisteminin bir parçası olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geliştirilen kent bilgi sistemi uygulama yazılımları, belediyelerin özellikle coğrafi tabanlı iş ve işlemlerinin yürütülmesinde kullanacakları uygulamalar hayata geçirilecek. Kent Bilgi Sistemi’nin bölgedeki koordinasyonunu SERKA sağlayacak. Bakanlıkla yapılan işbirliği kapsamında, gerekli altyapı kurulumlarının yapılması, sistem kullanımıyla ilgili kurumların personellerine gerekli eğitimlerin verilmesinin yanı sıra, 4 il belediyesine Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemleri (TUCBS) entegrasyonunun yapılması amaçlanıyor. Bu kapsamda, sistemi kullanacak kişilerin bilgileri belediyelerden temin edilerek bakanlığa bildirildi.  İşbirliği çerçevesinde, Ardahan Çıldır, Damal, Göle, Posof ve Köprülü Belediyeleri ile Iğdır Melekli ve Halfeli Belediyelerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geliştirilen   e-belediye Kent Bilgi Sistemi uygulamaları eğitimi verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, SERKA ve bölgedeki belediyelerle yaptığı işbirliğiyle hayata geçirdiği Kent Bilgi Sistemi Uygulamaları eğitimlerine devam ediliyor.

Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, hayata geçirilen uygulamanın bölge belediyeleri için çok önemli olduğunu söyledi. Taşdemir, diğer uygulamalar için de bölgedeki belediyelerin pilot iller arasında yer alması için kurum temsilcileriyle görüşmelere devam ediyor. Taşdemir, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü İsmail Tüzgen, Genel Müdür Yardımcısı Dr. Akın Kısa, Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hüseyin Bayraktar ve Akıllı Şehirler ve Coğrafi Teknolojiler Dairesi Başkanı Dursun Yıldırım Bayar ile görüştü. SERKA Genel Sekreteri Taşdemir, devam eden eğitimleri değerlendirmek ve dijitalleşme süreciyle birlikte e-belediyecilik ve akıllı şehir uygulamaları başta olmak üzere geliştirilmesi planlanan diğer uygulamalarda da Serhat illerindeki belediyelerin pilot iller arasında yer alması için bazı görüşmeler gerçekleştirdi.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız