- A + A
Haber Galerisi
Serhat illerinin yöresel ürünleri Bursa’da sergilendi
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerine ait yöresel ürünleri Bursa’da düzenlenen Kahvaltı Festivali’nde tanıttı.
17.03.2020 13:18:43

Bursa’da Merinos Fuar alanında gerçekleştirilen Kahvaltı Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel ürünler festivalde kahvaltı severlerin ilgisine sunuldu. Festivalde stant açan Serhat Kalkınma Ajansı, faaliyet yürüttüğü Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerine ait yöresel ürünleri ve kahvaltı ürünlerini sergiledi. Serhat illerinden peynir, gravyer, bal, turşu gibi kahvaltı ürünleri ile bölge illerinde üretilen Kafkas bebeği gibi el ürünleri tanıtıldı. Festivalde, kaşar peyniri dışında bölge illerine özgü diğer peynir çeşitlerinin tanıtımı ve satışı da yapıldı. Peynir üreticileri ve büyük peynir firmaları festivale katılan restoran sahipleri ve market zincirleriyle görüşerek işbirliği yapmak için görüş alışverişinde bulundu. Festivalde, büyük pazarlara ulaşmakta sıkıntılar yaşayan yerel üreticiler kendilerine pazar olanakları yaratıp sektördeki diğer üreticilerle bir araya geldi. Katılım sağlanan bu organizasyonla, Yöresel Ürünlerin Ticari Değerlerinin Artırılması Sonuç Odaklı Programının (YSOP) amaçlarından biri olan bölge peynirlerinin bilinirliğinin artırılması hedeflendi.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız