- A + A
Haber Galerisi
Serhat illerinin yöresel ürünleri YÖREX’te sergilendi
Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) faaliyet alanında bulunan Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinin yöresel ürünleri Antalya’da düzenlenen YÖREX Fuarı’nda sergilendi.
28.10.2019 12:30:08

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle Antalya Ticaret Borsası  (ATB) öncülüğünde ANFAŞ EXPO Center’da bu yıl 10’uncusu düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, Türkiye’nin dört bir yanından getirilen yöresel ürünlere ev sahipliği yaptı. 70 ilden ve KKTC’den toplam 400 kurum, kuruluş ve firmanın yöresel ürünlerini tanıttığı fuarı, bu yıl yaklaşık 200 bin kişi ziyaret etti. Fuara Serhat Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle katılan Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars ilerinin Ticaret ve Sanayi Odaları, Arıcılar Birlikleri ve yöresel ürün üreticileri, dört kentin yöresel ürünleri tanıttı. Fuar katılımcılarına Kars Kaşarı, Ardahan Çiçek Balı, Kars Balı, Iğdır Kayısısı ikram edildi ve Sarıkamış’tan götürülen obsidyen taşından yapılan hediyelik eşyalar sunuldu. Serhat illerinden götürülen yöresel ürenler fuarda büyük ilgi görürken, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da SERKA’nın standını ziyaret etti.

Fuarın dördüncü gününde SERKA tarafından düzenlenen ve Ardahan Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Nurullah Karaca’nın moderatörlüğünü yaptığı “Bölgesel Kalkınma İçin Yöresel Ürünler Paneli”nde yöresel ürünler üzerine sunumlar yapıldı. Panelde, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Sertaç Dokuzlu “Yöresel Ürünlerin Pazarlanması”, Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Öztürkler “Kars Kaşarı Üzerine Bir Değerlendirme”,  marka danışmanı Figen Konak “Yöresel Ürünler Özelinde Coğrafi İşaret Başvurusu, Uygulama ve Denetim Süreci-Ardahan Çiçek Balı Örneği” ve Dr. Olcay Öztürkler de “Peynir Kalitesi Üzerine Hayvan Sağlığı ve Hijyenin Önemi: Kars Kaşarı Açısından Değerlendirilmesi” konusunda sunum yaptı.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız