- A + A
Haber Galerisi
SERKA, bölgenin el sanatlarını İstanbul’da tanıtıyor
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), İstanbul’da düzenlenen 2.El Sanatları Fuarı’na katılarak faaliyet alanında bulunan Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerine ait el sanatları ürünlerini tanıtıyor.
07.10.2021 15:46:13

El sanatları ürünleri ve kültürel zenginliklerin tanıtımı amacıyla İstanbul’da bu yıl ikincisi düzenlenen Craftİstanbul El Sanatları Fuarı, Yenikapı’da bulunan Dr.Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Fuarda 130 katılımcı ve 400’ün üzerinde el sanatçısı yer alıyor. Türkiye genelindeki kalkınma ajansları, ticaret odaları, belediyeler, üniversiteler, müze ve vakıflar ile kooperatiflerin ürünlerini sergilediği fuara 10’dan fazla ülke katıldı. Endonezya’nın kardeş ülke olarak katıldığı fuar süresince katılımcılara yönelik atölyeler, konferanslar ve ziyaretler gerçekleştiriliyor. Türkiye ve çevresinde bulunan ülkelerin el sanatlarının tanıtılması ve el sanatları üreticilerine yeni satış kanalları kazandırılması amacıyla düzenlenen fuarda, Serhat Kalkınma Ajansı da stant açtı. Ajans fuarda, Sarıkamış Obsidyen Taşı İşlemeciliği, Iğdır Karabağ Kilimi, Ardahan Damal Bebeği ve yöresel takı tasarımı gibi yerel ürünlerle hem geleneksel el sanatlarının hem de bölge illerinin tanıtımını yapıyor. Bölge illerinde yapılan el sanatları ürünlerinin tanıtımıyla yerel kalkınmaya katkı sunması hedefiyle düzenlenen fuar, 10 Ekim Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız