- A + A
Haber Galerisi
SERKA-DAKA arasında sosyal girişimcilik işbirliği
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) arasında “Sosyal Girişimcilik İşbirliği” konusunda tecrübe paylaşımı gerçekleştirildi.
28.06.2021 10:32:13

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı, beşeri sermayenin sosyal girişimcilik konusunda farkındalığının arttırılması ve fikirlerin projelere dönüştürülmesi için paydaş toplantısı gerçekleştirdi. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından Bitlis, Hakkâri, Muş ve Van illerinde yürütülen sosyal girişimcilik programıyla ilgili tecrübe paylaşımı için SERKA’nın Kars’taki merkez hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya SERKA ve DAKA uzman ve birim başkanları, Kafkas Üniversitesi, BİLSEM ile Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü temsilcileri katıldı. Toplantıya katılan DAKA uzmanları, başarılı proje örneklerini anlatarak tecrübe paylaşımında bulundu.

Sosyal sorunlara köklü çözüm getiren ve sürdürülebilir gelir modellerinin oluşmasını sağlayan sosyal girişimcilik konusu kalkınmaya katkı sunan büyük bir potansiyele sahip. Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde de oluşturulması planlanan bu kalkınma modeli ile beşeri sermayenin sosyal girişimcilik konusunda farkındalığının artırılması ve fikirlerin projelere dönüşmesi hedefleniyor. Bu kapsamda SERKA ve DAKA arasında işbirliği gerçekleştirilerek benzer kalkınma modelinin Serhat illerinde de uygulanması için çalışmalara başlandı. Toplantıda, “Sosyal Girişimcilik nedir, hayırseverlik ve ekonomik girişimcilikten farkı nedir, Ajans çalışmaları içinde nerede yer almaktadır, Ajansın sunacağı katkılar nelerdir, paydaş kurumlar sosyal girişimcilikle ilgili ne yapabilir ve takvimlendirme nasıl olmalıdır” sorularıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda, daha sonra yapılacak işbirliği toplantılarının kapsamlı paydaş katılımlarıyla sürdürülmesine karar verildi.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız