- A + A
Haber Galerisi
SERKA desteğiyle Doğubayazıt’a yöresel ürün çarşısı yapılacak
Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) desteğiyle Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine, içinde 12 dükkân ve bir kafeterya bulunan yöresel ürün çarşısı yapılacak.
16.09.2019 17:51:02

Doğubayazıt Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından SERKA’nın açtığı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’na sunulan projenin hayata geçirilmesi için iki kurum arasında sözleşme imzalandı. Doğubayazıt Kaymakamı Zafer Engin ile SERKA Genel Sekreteri Oktay Güven, mali destek almaya hak kazanan “Doğubayazıt Turistik Çarşı Yapım Projesi” için sözleşme imzaladı. Proje kapsamında Doğubayazıt ilçesinde içinde 12 işyeri ile bir kafeteryanın bulunduğu yöresel ürünler çarşısı inşa edilecek. Ağrı Dağı ile İshak Paşa Sarayı’nın aynı anda seyredilebileceği yöresel ürünler çarşısıyla, sosyal donatı alanlarının oluşturulması, ilçenin turizm altyapısının ve ekonomisinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Tarihi ipek yolu üzerinde bulunan ve Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Doğubayazıt ilçesi, ‘Doğubayazıt Turistik Çarşı Yapım Projesi’nin tamamlanmasıyla önemli bir ivme kazanacak. Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde üretilen yöresel ürünlerin sergileneceği çarşıda, obsidyen taşından üretilen hediyelik eşyalar, Damal Bebeği, Doğubayazıt halısı, Tuzluca tuzundan yapılan hediyelik eşyalar bu çarşıda sergilenme olanağı bulacak. Yöresel ürünler çarşısının, Ani Antik Kenti, İshak Paşa Sarayı, Ahmed-i Hani Türbesi ile Ağrı Dağı gibi Türkiye’nin gözde turistik destinasyonları için gelen binlerce turistin uğrak mekanı haline gelmesi amaçlanıyor. Proje, istihdam sağlamasının yanı sıra ilçe ekonomisine önemli bir katkı sunacak.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız